Митрополит Амфилохије: Даће Бог да ће се чути глас народа

16.08.2020. 15:44
0
ИЗВОР: СРНА

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије рекао је да ће дати Бог да се у Црној Гори чује глас народа и да се искоријени дух братоубилаштва.

Владика је истакао да је устанак народа против нацифашизма 13. јула 1941. године велика ствар, али да није у реду убијати своју браћу.

- Подијелили су народ на том братоубилаштву, а та подјела и данас траје, што се види у Црној Гори, која је донијела безакони закон о слободи вјеросповијести који угрожава црквену имовину, и не само то - рекао је митрополит Амфилохије.

Он је нагласио да "данас раде још веће зло него што су радили комунисти, јер су су опљачкали и оно што су комунисти оставили, предузећа, те је народ остао без посла".

- Не треба се чудити што је народ 'дарнут' у живац устао да брани светиње, од дјетета до старца. Дај Боже да они који су на власти чују тај глас народа, јер ако га не чују, онда им нема спаса, али даће Бог да ће се чути глас народа - рекао је митрополит који је данас служио у Херцег Новом.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјеца Божића Дјеца Божића
Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали… Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали…
Три године од упокојења „ђеда“ свих вјерујућим људи, митрополита Амфилохија Три године од упокојења „ђеда“ свих вјерујућим људи, митрополита Амфилохија
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    20h 24m
    8
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    1h 45m
    0
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    20h 56m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    16h 7m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    21h 5m
    0