Митрополит Амфилохије никада није спречавао народ да ради Божије дјело

08.06.2020. 10:47
0
ИЗВОР: Tanjug

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије најавио је наставак литија, наводећи да никада није “спречавао народ да ради Божије дјело”.

– Ако народ хоће литије – нека иде у литије. А народ то хоће. Мене упорно, гдје год дођем, то питање питају. Ја им кажем – то је ваше. Ако народ хоће крсне ходове, који трају 700 година овдје, сигурно је да ће се они наставити – рекао је Амфилохије у недјељу након литургије коју је служио у манастиру Стањевићи код Будве, преноси портал Вијести.

Он тврди да је настављен прогон цркве и да је неразуман поступак власти да поднесе кривичну пријаву против свештеника Слободана Зековића, због организовања литије одржане након службе у Храму Св. Јована Владимира.

– То је очигледно и то управо православне цркве, Митрополије црногорске, цркве црногорске. То је једина партија на свијету на челу које су безбожници, атеисти, који хоће да стварају цркву. Таквога неразумља нема у Европи и свијету. И још сам ја митрополит у тој земљи – рекао је Амфилохије.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    22h 19m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    12h 39m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    23h 3m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    1h 52m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    1h 46m
    0