Митрополит Амфилохије упознао патријарха Иринеја о стању на подручју Митрополије (ФОТО)

10.09.2020. 09:41
0
ИЗВОР: СРНА

Његова светост патријарх српски Иринеј састао се у Београду са митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем, који га је упознао о духовном стању свештенства, монаштва и народа на просторима Митрополије црногорско-приморске.

На састанку одржаном јуче у Патријаршији Српске православне цркве, којем је присуствовао и епископ диоклијски Методије, митрополит Амфилохије уручио је патријарху икону Светитеља Новомученика, која је дар поглавара Украјинске православне цркве митрополита кијевског Онуфрија.

Слика

Митрополит кијевски замолио је митрополита Амфилохија да икону преда патријарху Иринеју јер он лично није могао доћи до Београда у фебруару, када је био у посјети Митрополији црногорско-приморској, саопштено је из Митрополије црногорско-приморске.

Владика Амфилохије уручио је патријарху Иринеју и три тома књига посвећених патријарху српском Гаврилу /Дожићу/, наведено је у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјеца Божића Дјеца Божића
Сјећање - Три године од смрти патријарха Иринеја Сјећање - Три године од смрти патријарха Иринеја
Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали… Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали…
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    22h 44m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    20h 43m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    22h 56m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 25m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    17h 58m
    0