Митрополит Амфилохије: Власт спречава обнову светиња

13.06.2020. 22:14
0
ИЗВОР: СРНА

Његово високопреосвештенство митроплит црногорско-приморски Амфилохије замолио је власт у Црној Гори да дају дозволе за светиње које је саградила или их тренутно гради Митрополија.

Митрополит је посјетио Манастир Светог архангела Михаила на Михољској превлаци код Тивта и обишао новосаграђену крстионицу, познату као Суза Његошева, за коју вјерници страхују да би могла бити срушена као што је манастирски конак у Улцињу.

Митрополит је напоменуо да су претходних деценија небројено пута тражили дозволу за обнову многих манастира, међу којима је Михољска превлака, Пречиста крајинска, као и за враћање Његошеве капеле на Ловћену, али да је одговор увијек ћутање извршних власти.

- Ево опет и са овог мјеста молим их да нам дају дозволу коју тражимо већ 20 година за обнову ове светиње, коју су уништили окупатори. Ми морамо да обнављамо, јер култура нису рушевине, она се обнавља тамо гдје се молитва обнавља - рекао је владика. 

Коментари 0
Повезане вијести
Министар културе и медија Црне Горе забранила подизање споменика митрополиту Амфилохију Министар културе и медија Црне Горе забранила подизање споменика митрополиту Амфилохију
Дјеца Божића Дјеца Божића
Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали… Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали…
Најчитаније
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    8h 57m
    6
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    10h 46m
    0
  • Погледајте како данас изгледа Црква Христа Спаситеља у Истанбулу која је претворена у џамију (ФОТО/ВИДЕО)
    5h 15m
    13
  • Фоча: Возило слетјело у корито Дрине, возач тешко повријеђен
    5h 2m
    0
  • Паљани прваци Балкана у џију-џицуу
    21h 49m
    0