Митрополит Хризостом: Да 2021. буде боља него претходна година

14.01.2021. 14:27
0
ИЗВОР: СРНА

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је данас Свету архијерејску литургију у Храму Сабора Светог архангела Гаврила на Палама и пожелио срећну и благословену 2021. годину.

Митрополит Хризостом, којем су саслуживали старјешина храма Немања Манџић и локално свештенство, пожелио је много здравља и весеља са поруком да ова година буде боља од претходне, која је све затекла и изненадила.

- Данас је велики празник јер славимо и празник Христовог обрезања и Светог Василија Великог. Најважније је да будемо са Господом као што је он дошао да буде са нама јер његово име Емануил значи "са нама је Бог" - рекао је митрополит Хризостом новинарима након службе.

Митрополит Хризостом поручио је да људи у овој години увијек буду Господњи и са Господом, па ће све што буде бити благословено.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је свим православцима Нову годину по јулијанском календару са поруком "Мир Божији, Христос се роди!".

- Основна порука свих служби у вријеме божићних празника је да будемо људи, поштујемо једни друге, као што је у складу и са Христовим начелима, да будемо поштени и правични - рекао је Југовић.

Митрополит Хризостом привремено је постављен на чело Српске православне цркве /СПЦ/ након упокојења Његове светости патријарха српског Иринеја 20. новембра.

Митрополит дабробосански биће на челу СПЦ до избора новог патријарха, који према Уставу СПЦ треба бити изабран у року од три мјесеца од смрти претходника.

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Око 300 малишана у дефилеу поводом Дана планете земље Пале: Око 300 малишана у дефилеу поводом Дана планете земље
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    1h 16m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    18h 59m
    0
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    20h 14m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    13h 16m
    5
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    20h 50m
    0