Mitropolit Hrizostom: Da 2021. bude bolja nego prethodna godina

14.01.2021. 14:27
0
IZVOR: SRNA

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Sabora Svetog arhangela Gavrila na Palama i poželio srećnu i blagoslovenu 2021. godinu.

Mitropolit Hrizostom, kojem su sasluživali starješina hrama Nemanja Mandžić i lokalno sveštenstvo, poželio je mnogo zdravlja i veselja sa porukom da ova godina bude bolja od prethodne, koja je sve zatekla i iznenadila.

- Danas je veliki praznik jer slavimo i praznik Hristovog obrezanja i Svetog Vasilija Velikog. Najvažnije je da budemo sa Gospodom kao što je on došao da bude sa nama jer njegovo ime Emanuil znači "sa nama je Bog" - rekao je mitropolit Hrizostom novinarima nakon službe.

Mitropolit Hrizostom poručio je da ljudi u ovoj godini uvijek budu Gospodnji i sa Gospodom, pa će sve što bude biti blagosloveno.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je svim pravoslavcima Novu godinu po julijanskom kalendaru sa porukom "Mir Božiji, Hristos se rodi!".

- Osnovna poruka svih službi u vrijeme božićnih praznika je da budemo ljudi, poštujemo jedni druge, kao što je u skladu i sa Hristovim načelima, da budemo pošteni i pravični - rekao je Jugović.

Mitropolit Hrizostom privremeno je postavljen na čelo Srpske pravoslavne crkve /SPC/ nakon upokojenja Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja 20. novembra.

Mitropolit dabrobosanski biće na čelu SPC do izbora novog patrijarha, koji prema Ustavu SPC treba biti izabran u roku od tri mjeseca od smrti prethodnika.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    16h 38m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    15h 34m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    15h 38m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    12h 31m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    14h 28m
    0