Митрополит Хризостом другог дана Божића служи у Сокоцу

03.01.2020. 09:53
0
ИЗВОР: Srna

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће Свету архијерејску литургију у Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу другог дана Божића.
Литургија ће бити служена од 9.00 часова.

Служењем бденија у три манастира и шест храмова, налагањем и паљењем бадњака у њиховим портама на Бадњи дан у понедјељак, 6. јануара, на подручју општине Соколац свештенство Српске православне цркве и вјерници почеће припреме за прослављање Божића.

У Манастиру Пресвете Богородице у Кнежини на Бадњи дан вечерње богослужење почиње у 18.00 часова, а Света божићна литургија и причешће у поноћ између 6. и 7. јануара.

У Манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији на Бадњи дан вечерење са налагањем бадњака почиње од 19.00 часова, а Света литургија и причешће у поноћ.

У Манастиру Свете Тројице у Озерковићима на Бадњи дан служење царских часова почиње у 6.00 часова, литургије Светог Василија Великог у 8.00 часова, велико повечерје, освештање и паљење бадњака у 16.30 часова, божићно јутрење у 23.00 часа, а потом поноћна литургија Светог Јована Златоустог.

У Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу на Бадњи дан Света литургија почиње у 9.00 часова, богослужење и налагање бадњака у 17.00 часова, а Света литургија у поноћ.

На Бадњи дан вечерње богослужење и освештање бадњака у Цркви Свете Петке на Малом Зејтинлику почеће у 16.00 часова, вечерње и налагање бадњака у црквама на Јасику, у Ћаваринама и на Стјеницама у 19.00 часова и у храму у Видрићима у 20.00 часова.

Старјешина Цркве Светог пророка Илије /Романијске Лазарице/ протојереј Илија Чупић навео је у божићној честитки да је међу вјерницима Српске православне цркве више него икада потребан мир Божији који једино може да се изгради добром вољом.

"Позивам вас браћо и сестре да имате снаге да опростите једни другима, као што је и Богомладенац својим рођењем опростио свима нама, цијелом свијету, да се мир Божији зацари прво у душама нашим, а онда и међу нама", поручио је протојереј Чупић.

Он је у божићној честитки, заједно са братством храма, пожелио да Христово рођење донесе радост и мир у душе и домове вјерника, те да тај мир дарује и свој завађеној браћи, посебно оној у Црној Гори.

Коментари 0
Повезане вијести
Руска делегација донијела на Нови Зејтинлик честицу "Пламена сјећања" из Москве Руска делегација донијела на Нови Зејтинлик честицу "Пламена сјећања" из Москве
Средњошколски центар „Василије Острошки“ у понедјељак обиљежава Дан школе Средњошколски центар „Василије Острошки“ у понедјељак обиљежава Дан школе
Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику" Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
Најчитаније
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    20h 47m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 40m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    21h 25m
    1
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    8h 23m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    10h 10m
    0