Mitropolit Hrizostom drugog dana Božića služi u Sokocu

03.01.2020. 09:53
0
IZVOR: Srna

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu drugog dana Božića.
Liturgija će biti služena od 9.00 časova.

Služenjem bdenija u tri manastira i šest hramova, nalaganjem i paljenjem badnjaka u njihovim portama na Badnji dan u ponedjeljak, 6. januara, na području opštine Sokolac sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve i vjernici počeće pripreme za proslavljanje Božića.

U Manastiru Presvete Bogorodice u Knežini na Badnji dan večernje bogosluženje počinje u 18.00 časova, a Sveta božićna liturgija i pričešće u ponoć između 6. i 7. januara.

U Manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji na Badnji dan večerenje sa nalaganjem badnjaka počinje od 19.00 časova, a Sveta liturgija i pričešće u ponoć.

U Manastiru Svete Trojice u Ozerkovićima na Badnji dan služenje carskih časova počinje u 6.00 časova, liturgije Svetog Vasilija Velikog u 8.00 časova, veliko povečerje, osveštanje i paljenje badnjaka u 16.30 časova, božićno jutrenje u 23.00 časa, a potom ponoćna liturgija Svetog Jovana Zlatoustog.

U Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu na Badnji dan Sveta liturgija počinje u 9.00 časova, bogosluženje i nalaganje badnjaka u 17.00 časova, a Sveta liturgija u ponoć.

Na Badnji dan večernje bogosluženje i osveštanje badnjaka u Crkvi Svete Petke na Malom Zejtinliku počeće u 16.00 časova, večernje i nalaganje badnjaka u crkvama na Jasiku, u Ćavarinama i na Stjenicama u 19.00 časova i u hramu u Vidrićima u 20.00 časova.

Starješina Crkve Svetog proroka Ilije /Romanijske Lazarice/ protojerej Ilija Čupić naveo je u božićnoj čestitki da je među vjernicima Srpske pravoslavne crkve više nego ikada potreban mir Božiji koji jedino može da se izgradi dobrom voljom.

"Pozivam vas braćo i sestre da imate snage da oprostite jedni drugima, kao što je i Bogomladenac svojim rođenjem oprostio svima nama, cijelom svijetu, da se mir Božiji zacari prvo u dušama našim, a onda i među nama", poručio je protojerej Čupić.

On je u božićnoj čestitki, zajedno sa bratstvom hrama, poželio da Hristovo rođenje donese radost i mir u duše i domove vjernika, te da taj mir daruje i svoj zavađenoj braći, posebno onoj u Crnoj Gori.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    2h 1m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    2h 6m
    1
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    15h 28m
    0
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    2h 58m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    3h 12m
    0