Митрополит Хризостом са Ненадићем о враћању зграде Економског факултета

25.04.2020. 15:14
0
ИЗВОР: Srna

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом указао је у разговору са премијером Кантона Сарајево Мариом Ненадићем на вишедеценијски проблем који би могла да ријеши кантонална Влада, а ријеч је о враћању зграде Економског факултета у Сарајеву Српској православној цркви.

Током сусрета разговарано је о положају Српске православне цркве /СПЦ/, али и о тренутној ситуацији узрокованој пандемијом вируса корона.

Митрополит Хризостом је захвалио Ненадићу за мјере које је Влада предузела да би заштитила грађане, те истакао да их његови службеници, вјерници и он поштују.

Саговорници су изразили наду да ће ситуација настала због вируса корона ускоро бити завршена, те да ће наставити с радом на заједничким пројектима, као и с Међурелигијским вијећем.

Митрополит је изразио задовољство начином на који грађани у Кантону Сарајево живе једни с другима, те оцијенио да на тај начин шаљу снажне поруке суживота који на овим просторима постоји већ вијековима, саопштено је из кантоналне Владе.

На крају наступне посјете Ненадића најављен је и скори поновни сусрет на којем ће бити ријечи о конкретним пројектима, преносе федерални медији.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    17h 28m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    18h 12m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    22h 17m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    22h 21m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    7h 48m
    0