Mitropolit Hrizostom sa Nenadićem o vraćanju zgrade Ekonomskog fakulteta

25.04.2020. 15:14
0
IZVOR: Srna

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom ukazao je u razgovoru sa premijerom Kantona Sarajevo Mariom Nenadićem na višedecenijski problem koji bi mogla da riješi kantonalna Vlada, a riječ je o vraćanju zgrade Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Tokom susreta razgovarano je o položaju Srpske pravoslavne crkve /SPC/, ali i o trenutnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom virusa korona.

Mitropolit Hrizostom je zahvalio Nenadiću za mjere koje je Vlada preduzela da bi zaštitila građane, te istakao da ih njegovi službenici, vjernici i on poštuju.

Sagovornici su izrazili nadu da će situacija nastala zbog virusa korona uskoro biti završena, te da će nastaviti s radom na zajedničkim projektima, kao i s Međureligijskim vijećem.

Mitropolit je izrazio zadovoljstvo načinom na koji građani u Kantonu Sarajevo žive jedni s drugima, te ocijenio da na taj način šalju snažne poruke suživota koji na ovim prostorima postoji već vijekovima, saopšteno je iz kantonalne Vlade.

Na kraju nastupne posjete Nenadića najavljen je i skori ponovni susret na kojem će biti riječi o konkretnim projektima, prenose federalni mediji.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    6h 21m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    19h 31m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    20h 3m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    18h 22m
    0
  • Mladić izboden nožem u parku!
    22h 25m
    0