Митрополит Хризостом у манастиру у Озерковићима

12.06.2022. 15:07
0
ИЗВОР: srna.rs

Његово високо преосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је Свету архијерејску литургију у манастиру Свете Тројице у Озековићима код Сокоца у част крсне славе овог храма - Силаска Светог Духа на апостоле, у присуству великог броја вјерника.

Обраћајући се вјерницима митрополит Хризостом рекао је да данас Дух Свети испуњава и сједињује цркву Божију и да се зато овај празник силаска Духа Светог на апостоле зове и рођендан цркве Христове.

Он је додао да је након тог чина црква постала црква према свим народима свијета који разумију ријечи светих апостола и њихову проповијед свако на свом језику.

- То је благодат Духа Светог која даје свима који се моле данас овдје и призивамо Духа Светога да нас Господ прије свега оснажи благодашћу његовом, да нас сједини и уједини у вјери, у љубави у јединству и заједништву, управо омом које се данас показало у Јерусалиму - нагласио је владика Хризостом.

Он је истакао да "управо оно што нама фали Господ нам увијек даје и надокнађује".

Игуман манастира у Озерковићима Георгије, намјесник овог храма, захвалио је за велику помоћ у обнови овог храма породици Станојловић из Бијељине, кумовима данашње манастирске славе.

Он је рекао да ће кумови наредне крсна славе Манастира у Озерковићима бити Удружење "Свети Василије Острошки" са Сокоца.

Предсједник Удружења "Свети Василије Острошки" Дејан Елез рекао је новинарима да је већ трећи пут у организацији овог удружења организовано ходочашће од Сокоца до манастира у Озерковићима, на коме је данас 18 километара пјешачило 40 вјерника да би присуствовали Светој архијерејској литуругији и крсној слави храма Свете Тројице.

Он је изразио задовољство што је ово удружење преузело кумство за наредну славу Манастира, изражавајући понос и наду да ће и тада, као и данас слављу и молитви присустовати велики број вјерника.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
У уторак читање васкршње поруке У уторак читање васкршње поруке
Јеромонах Георгије Станковић - Пост у савремено доба (ВИДЕО) Јеромонах Георгије Станковић - Пост у савремено доба (ВИДЕО)
Митрополит Хризостом: Вријеме поста, молитве и духовног размишљања Митрополит Хризостом: Вријеме поста, молитве и духовног размишљања
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    20h 20m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    11h 15m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    20h 26m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    12h 41m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    20h 34m
    0