Mitropolit Hrizostom u manastiru u Ozerkovićima

12.06.2022. 15:07
0
IZVOR: srna.rs

Njegovo visoko preosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Svete Trojice u Ozekovićima kod Sokoca u čast krsne slave ovog hrama - Silaska Svetog Duha na apostole, u prisustvu velikog broja vjernika.

Obraćajući se vjernicima mitropolit Hrizostom rekao je da danas Duh Sveti ispunjava i sjedinjuje crkvu Božiju i da se zato ovaj praznik silaska Duha Svetog na apostole zove i rođendan crkve Hristove.

On je dodao da je nakon tog čina crkva postala crkva prema svim narodima svijeta koji razumiju riječi svetih apostola i njihovu propovijed svako na svom jeziku.

- To je blagodat Duha Svetog koja daje svima koji se mole danas ovdje i prizivamo Duha Svetoga da nas Gospod prije svega osnaži blagodašću njegovom, da nas sjedini i ujedini u vjeri, u ljubavi u jedinstvu i zajedništvu, upravo omom koje se danas pokazalo u Jerusalimu - naglasio je vladika Hrizostom.

On je istakao da "upravo ono što nama fali Gospod nam uvijek daje i nadoknađuje".

Iguman manastira u Ozerkovićima Georgije, namjesnik ovog hrama, zahvalio je za veliku pomoć u obnovi ovog hrama porodici Stanojlović iz Bijeljine, kumovima današnje manastirske slave.

On je rekao da će kumovi naredne krsna slave Manastira u Ozerkovićima biti Udruženje "Sveti Vasilije Ostroški" sa Sokoca.

Predsjednik Udruženja "Sveti Vasilije Ostroški" Dejan Elez rekao je novinarima da je već treći put u organizaciji ovog udruženja organizovano hodočašće od Sokoca do manastira u Ozerkovićima, na kome je danas 18 kilometara pješačilo 40 vjernika da bi prisustvovali Svetoj arhijerejskoj liturugiji i krsnoj slavi hrama Svete Trojice.

On je izrazio zadovoljstvo što je ovo udruženje preuzelo kumstvo za narednu slavu Manastira, izražavajući ponos i nadu da će i tada, kao i danas slavlju i molitvi prisustovati veliki broj vjernika.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede
Mitropolit Hrizostom sutra služi večernje u Sabornom hramu Mitropolit Hrizostom sutra služi večernje u Sabornom hramu
Mitropolit Hrizostom: Svijet je suštinski potrebno promijeniti Mitropolit Hrizostom: Svijet je suštinski potrebno promijeniti
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    14h 52m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    13h 36m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    8h 21m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    5h 20m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    5h 26m
    0