Митрополит Теодосије служио бдење уочи Велике Госпојине у манастиру Грачаница

27.08.2024. 20:17
0
ИЗВОР: sputnikportal.rs

Митрополит рашко-призренски Теодосије служио је данас у манастиру Грачаница, у присуству вјерника, представника Канцеларије за Косово и Метохију и локалних званичника бденије уочи сутрашњег празника Велика Госпојина.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Милена Парлић је у лично име и у име директора Канцеларије Петра Петковића свим православним храшћанима честитала предстојећи празник.

- Грачаница сва у сјају дочекује велики празник Успења пресвете Богородице који се дочекује буквално у свим српским срединама, у свим градовима, селима, засеоцима. Сутра се уз песму, молитву, с љубављу, дочекује велики празник, овде у Грачаници посебно, имајући у виду да је ово и црквена и сеоска слава и да је сабор овде у Грачаници - истакла је Парлић.

Она је нагласила да ће представници канцеларије заједно са Епархијом рашко-призренском сутра помолити за спас српског народа.

- У свим српским срединама, и онде где има Срба, и у оним обесрбљеним српским срединама, заједно са братством Епархије, помолићемо се за спас нашег народа, помолити се за спас наше цркве, да нам Господ Бог и Пресвета мајка Богородица дају снаге да издржимо сва искушења - рекла је Милена Парлић.

Празник Успења Пресвете Богородице, у народу познатији као Велика Госпојина, успомена је на овоземаљску смрт Богородице и означава крај двонедјељног поста.

Коментари 0
Повезане вијести
Вучић најављује нове мјере за заштиту Срба на Косову и Метохији Вучић најављује нове мјере за заштиту Срба на Косову и Метохији
Седми дан албанске блокаде Седми дан албанске блокаде
Србима и јутрос забрањен улазак на радна мјеста Србима и јутрос забрањен улазак на радна мјеста
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 2m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 44m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 12m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 33m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 42m
    0