Mitropolit Teodosije služio bdenje uoči Velike Gospojine u manastiru Gračanica

27.08.2024. 20:17
0
IZVOR: sputnikportal.rs

Mitropolit raško-prizrenski Teodosije služio je danas u manastiru Gračanica, u prisustvu vjernika, predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju i lokalnih zvaničnika bdenije uoči sutrašnjeg praznika Velika Gospojina.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Milena Parlić je u lično ime i u ime direktora Kancelarije Petra Petkovića svim pravoslavnim hrašćanima čestitala predstojeći praznik.

- Gračanica sva u sjaju dočekuje veliki praznik Uspenja presvete Bogorodice koji se dočekuje bukvalno u svim srpskim sredinama, u svim gradovima, selima, zaseocima. Sutra se uz pesmu, molitvu, s ljubavlju, dočekuje veliki praznik, ovde u Gračanici posebno, imajući u vidu da je ovo i crkvena i seoska slava i da je sabor ovde u Gračanici - istakla je Parlić.

Ona je naglasila da će predstavnici kancelarije zajedno sa Eparhijom raško-prizrenskom sutra pomoliti za spas srpskog naroda.

- U svim srpskim sredinama, i onde gde ima Srba, i u onim obesrbljenim srpskim sredinama, zajedno sa bratstvom Eparhije, pomolićemo se za spas našeg naroda, pomoliti se za spas naše crkve, da nam Gospod Bog i Presveta majka Bogorodica daju snage da izdržimo sva iskušenja - rekla je Milena Parlić.

Praznik Uspenja Presvete Bogorodice, u narodu poznatiji kao Velika Gospojina, uspomena je na ovozemaljsku smrt Bogorodice i označava kraj dvonedjeljnog posta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vučić najavljuje nove mjere za zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji Vučić najavljuje nove mjere za zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji
Sedmi dan albanske blokade Sedmi dan albanske blokade
Srbima i jutros zabranjen ulazak na radna mjesta Srbima i jutros zabranjen ulazak na radna mjesta
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    10h 58m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 40m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 8m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 29m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 38m
    0