Мјесна заједница - полазна станица за квалитетније животно путовање

25.06.2021. 11:38
0
ИЗВОР: Катера

Мјесна заједница је облик директног учешћа грађана и грађанки у одлучивању о питањима важним за локалну заједницу.

Кроз рад органа мјесне заједнице, грађани и грађанке се укључују у побољшање квалитете живота. Управо путем мјесне заједнице грађани имају прилику да покрену иницијативе о унапријеђењу цестовне инфраструктуре, изградњи паркова, редовном одвозу смећа, унапријеђењу културног садржаја или једноставно покрену свој обрт и унаприједе начин живота у својој мјесној заједници.

Центри Цивилних Иницијатива (ЦЦИ) су припремили видео спот са добрим праксама у раду мјесних заједница широм Босне и Херцеговине.

Грађани из мјесних заједница широм БиХ су презентовали  покренуте иницијативе које су утицале на побољшање квалитета живота унутар њихових заједница.

 

 

Вриједни млади широм БиХ су на свом примјеру показали какав се напредак може постићи њиховим учешћем у мјесној заједници. Видео пружа могућност упознавања са бројним позитивним примјерима грађана и грађанки који су се активирали у својој мјесној заједници и покренули важне локалне иницијативе! Осим тога, показује и на који начин се грађани могу кандидовати за Савјете мјесних заједница.

 

 

Циљ анимираног видео поста је да едуцира и упозна грађане са њиховом улогом у мјесној заједници те да их мотивише да баш они буду покретач позитивних промјена у својој мјесној заједници, са посебним фокусом на младе који својом кретивношћу и новим знањима, вјештинама у начину комуникације са грађанима и грађанкама представљају важан потенцијал у развоју модерне мјесне заједнице!

Ту сте одрасли, ту живите, ту кројите своју будућност!

 

 

Коментари 0
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 20m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    21h 53m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    21h 34m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    8h 34m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    6h 24m
    0