Mjesna zajednica - polazna stanica za kvalitetnije životno putovanje

25.06.2021. 11:38
0
IZVOR: Katera

Mjesna zajednica je oblik direktnog učešća građana i građanki u odlučivanju o pitanjima važnim za lokalnu zajednicu.

Kroz rad organa mjesne zajednice, građani i građanke se uključuju u poboljšanje kvalitete života. Upravo putem mjesne zajednice građani imaju priliku da pokrenu inicijative o unaprijeđenju cestovne infrastrukture, izgradnji parkova, redovnom odvozu smeća, unaprijeđenju kulturnog sadržaja ili jednostavno pokrenu svoj obrt i unaprijede način života u svojoj mjesnoj zajednici.

Centri Civilnih Inicijativa (CCI) su pripremili video spot sa dobrim praksama u radu mjesnih zajednica širom Bosne i Hercegovine.

Građani iz mjesnih zajednica širom BiH su prezentovali  pokrenute inicijative koje su uticale na poboljšanje kvaliteta života unutar njihovih zajednica.

 

 

Vrijedni mladi širom BiH su na svom primjeru pokazali kakav se napredak može postići njihovim učešćem u mjesnoj zajednici. Video pruža mogućnost upoznavanja sa brojnim pozitivnim primjerima građana i građanki koji su se aktivirali u svojoj mjesnoj zajednici i pokrenuli važne lokalne inicijative! Osim toga, pokazuje i na koji način se građani mogu kandidovati za Savjete mjesnih zajednica.

 

 

Cilj animiranog video posta je da educira i upozna građane sa njihovom ulogom u mjesnoj zajednici te da ih motiviše da baš oni budu pokretač pozitivnih promjena u svojoj mjesnoj zajednici, sa posebnim fokusom na mlade koji svojom kretivnošću i novim znanjima, vještinama u načinu komunikacije sa građanima i građankama predstavljaju važan potencijal u razvoju moderne mjesne zajednice!

Tu ste odrasli, tu živite, tu krojite svoju budućnost!

 

 

Komentari 0
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    4h 48m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    11h 54m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    10h 21m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    6h 3m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    12h 13m
    0