Мјештани виђали Малчанског берберина, а нису знали ко је он

28.12.2019. 19:27
0
ИЗВОР: Blic

Људи који живе и често бораве у тим шумским и веома неприступачним предјелима причали су да су га често виђали љетос. Питао би их за путеве, куда је најбоље кретати се због терена, како најбрже стићи до села. Због тога су му дали надимак Шумски човјек, а нису знали ко је он и шта ту ради.

Мјештани села око Књажевца открили су трагачима за Нинославом Јовановићем, познатијим као Малчански берберин, да су га виђали цијелог лета у шуми.

Тада нису знали шта Јовановић ту тражи, али након вијести о отмици дванаестогодишње Монике Каримановић свима је постало јасно да је монструм мјесецима изучавао и припремао терен за бијег.

Потрага за Нинославом Јовановићем, званим Малчански берберин, и дванаестогодишњом Моником Каримановић траје већ пуних седам дана.

За њима трага око 500 полицајаца, још 100 ловаца, пси трагачи, хеликоптерске јединице.

Терен се претражује и дроновима, квадовима и термовизијским камерама, а полицијске патроле чешљају сва села око Књажевца јер сви трагови указују да се Малчански берберин крије ту и да са собом свуда води дјевојчицу.

На изузетно неприступачном терену, пуном напуштених кућа, викендица, објеката у који су некада служили за чување стоке, људи који учествују у потрази, разговарајући са локалним становништвом, сазнали су детаље које говоре у прилог тези да се Малчански берберин добро и дуго припремао за отмицу дјевојчице, али и боравак у шуми.

– Причају људ да су га често љетост виђали. Да се шетао кроз шуму и учио путеве. Питао их је за смјернице, којим путем је најлакше и најбрже стићи до села и слично. Зато што су га толико често виђали, назвали су га Шумски човек, али нису знали ко је он стварно. Нико није могао ни да посумња за шта се он спрема – препричава информације са терена један од учесника потраге.

Управо тај његов вишемјесечни боравак у шуми био је значајан за Берберинов паклени план, јер, осим што се упознавао са тереном, имао је довољно времена да припремими потенцијална скровишта.

– Због тога се сумња да је направио скровишта у којима се скрива. Кажу да је изузетно интелигентна особа, још када се узме у обзир припрема, јасно је зашто полиција не може тек тако да га лоцира. Занимљиво је да током тог боравка у шуми уопште није одлазио у продавницу по намирнице, већ се сналазио у природи – објашњава наш саговорник.

Мјештани су такође примијетили и да са локалног гробља нестаје храна.

– Испричали су људи који ту живе да је недавно био парастос и да је сва храна већ сутрадан нестала. То баш није уобичајено за овај крај, пошто становника нема много, а сви се познају. Претпоставља се да је ту храну узео “Шумски човјек”, тачније Малчански берберин – објашњава он.

Ако се узме у обзир да је Малчански берберин прије нешто више од десет година на готово исти начин бјежао кроз шуме од полиције, након што је напаствовао дјевојчицу, јасно је да је ријеч о искусном бјегунцу, са великим умијећем да опстане у природи чак и овако тешким условима какви су ових дана.

Подсјетимо, Моника је без трага нестала 20. децембра на путу до школе. Да је њен отмичар управо сурови Малчански берберин сазнало се тек четвртог дана потраге, а бројни трагови, попут њеног ранца у близини његове куће, аутомобила који је украо од сестре а који је у међувремену пронађен, ошишана коса у напуштеној сеоској кући, несумњиво доказују да је дјевојчица са вишеструким силоватељем који је више од двије деценије провео иза решетака.

Коментари 0
Повезане вијести
Умро злогласни Малчански берберин Умро злогласни Малчански берберин
Малчански берберин правоснажно осуђен на доживотну робију Малчански берберин правоснажно осуђен на доживотну робију
Грађани блокирали регионални пут због хапшења свештеника и владике Грађани блокирали регионални пут због хапшења свештеника и владике
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    6h 32m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 28m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    21h 12m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    22h 24m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    18h 57m
    0