Млада требињска пијанисткиња најбоља у Паризу

07.05.2022. 12:21
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Млада пијанисткиња из Требиња Софија Брборић освојила је прву награду на недавно одржаном такмичењу у Паризу, које је организовала Међународна културна асоцијација "Art Victory" и Међународна организација HBB Париз.

Софија се такмичила у другој категорији, а осим што је освојила прво мјесто, она је за своје извођење добила и максималних стотину поена.

Млада пијанисткиња каже да јој награда изузетно много значи и да је, поред талента, било неопходно уложити доста труда, рада и жртвовања слободног времена.

- Веома сам срећна. Поносна сам на музичку школу коју похађам и захвална професорици Соњи Марковић што ми је помогла да својим знањем и трудом дођем до највеће награде у својој музичкој каријери. Ово такмичење је стварно нешто спектакуларно и на највишем је могућем нивоу. Наравно, очекивала сам награду, али нисам и то да ћу освојити баш 100 од 100 могућих поена - истакла је Софија.

Њена професорица клавира Соња Марковић каже да је Софијина награда потврда заједничког рада, али и неспорног талента.

- Пуно значи за школу и мене лично као професора, јер таква врста одобравања од стране иностраних педагога значи да смо на правом путу - додала је професорица Марковић.

Аутор: Весна Дука 

Коментари 0
Повезане вијести
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    4h 10m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    22h 15m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    18h 24m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    22h 3m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    16h 31m
    0