Млада требињска пијанисткиња најбоља у Паризу

07.05.2022. 12:21
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Млада пијанисткиња из Требиња Софија Брборић освојила је прву награду на недавно одржаном такмичењу у Паризу, које је организовала Међународна културна асоцијација "Art Victory" и Међународна организација HBB Париз.

Софија се такмичила у другој категорији, а осим што је освојила прво мјесто, она је за своје извођење добила и максималних стотину поена.

Млада пијанисткиња каже да јој награда изузетно много значи и да је, поред талента, било неопходно уложити доста труда, рада и жртвовања слободног времена.

- Веома сам срећна. Поносна сам на музичку школу коју похађам и захвална професорици Соњи Марковић што ми је помогла да својим знањем и трудом дођем до највеће награде у својој музичкој каријери. Ово такмичење је стварно нешто спектакуларно и на највишем је могућем нивоу. Наравно, очекивала сам награду, али нисам и то да ћу освојити баш 100 од 100 могућих поена - истакла је Софија.

Њена професорица клавира Соња Марковић каже да је Софијина награда потврда заједничког рада, али и неспорног талента.

- Пуно значи за школу и мене лично као професора, јер таква врста одобравања од стране иностраних педагога значи да смо на правом путу - додала је професорица Марковић.

Аутор: Весна Дука 

Коментари 0
Повезане вијести
Ана Пухало се пласирала на Европску женску олимпијаду из информатике Ана Пухало се пласирала на Европску женску олимпијаду из информатике
ОК „Игман“ на дружењу са Тијаном Бошковић (ФОТО) ОК „Игман“ на дружењу са Тијаном Бошковић (ФОТО)
Четири такмичара Карате клуба „Гласинац“ изборила мјесто у репрезентацији БиХ Четири такмичара Карате клуба „Гласинац“ изборила мјесто у репрезентацији БиХ
Најчитаније
 • Димљени козји деликатес сир Марка Николића из Сокоца (ФОТО)
  23h 36m
  0
 • У судару аутобуса и аутомобила повријеђено десеторо дјеце
  6h 26m
  1
 • Радници Српске због дугова остали без осигурања
  10h 31m
  0
 • Анђела Вуковић на папиру оживљава ликове из књижевних дјела (ФОТО)
  9h 32m
  0
 • Служен парастос за 24 свирепо убијена српска цивила
  7h 11m
  2