Mlada trebinjska pijanistkinja najbolja u Parizu

07.05.2022. 12:21
0
IZVOR: nezavisne.com

Mlada pijanistkinja iz Trebinja Sofija Brborić osvojila je prvu nagradu na nedavno održanom takmičenju u Parizu, koje je organizovala Međunarodna kulturna asocijacija "Art Victory" i Međunarodna organizacija HBB Pariz.

Sofija se takmičila u drugoj kategoriji, a osim što je osvojila prvo mjesto, ona je za svoje izvođenje dobila i maksimalnih stotinu poena.

Mlada pijanistkinja kaže da joj nagrada izuzetno mnogo znači i da je, pored talenta, bilo neophodno uložiti dosta truda, rada i žrtvovanja slobodnog vremena.

- Veoma sam srećna. Ponosna sam na muzičku školu koju pohađam i zahvalna profesorici Sonji Marković što mi je pomogla da svojim znanjem i trudom dođem do najveće nagrade u svojoj muzičkoj karijeri. Ovo takmičenje je stvarno nešto spektakularno i na najvišem je mogućem nivou. Naravno, očekivala sam nagradu, ali nisam i to da ću osvojiti baš 100 od 100 mogućih poena - istakla je Sofija.

Njena profesorica klavira Sonja Marković kaže da je Sofijina nagrada potvrda zajedničkog rada, ali i nespornog talenta.

- Puno znači za školu i mene lično kao profesora, jer takva vrsta odobravanja od strane inostranih pedagoga znači da smo na pravom putu - dodala je profesorica Marković.

Autor: Vesna Duka 

Komentari 0
Povezane vijesti
„Kineski most“ u petak u Palama „Kineski most“ u petak u Palama
Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole
Mještani i sveštenik u radnoj akciji: Počela obnova Crkve Svetih Arhangela u naselju Hrupjela (FOTO) Mještani i sveštenik u radnoj akciji: Počela obnova Crkve Svetih Arhangela u naselju Hrupj...
Najčitanije
 • Uhapšen zbog krađe telefona u Dečanskoj ulici
  8h 42m
  3
 • Milutin Milanković - Jedan od najvećih svjetskih umova
  9h 25m
  0
 • Lice iz Pala prijavljeno policiji jer nije isporučilo rezanu građu
  8h 33m
  0
 • Osuđen na 12 godina za ubistvo u Sokocu
  4h 7m
  1
 • Učenik izboden u sarajevskoj osnovnoj školi
  4h 11m
  0