Mlada trebinjska pijanistkinja najbolja u Parizu

07.05.2022. 12:21
0
IZVOR: nezavisne.com

Mlada pijanistkinja iz Trebinja Sofija Brborić osvojila je prvu nagradu na nedavno održanom takmičenju u Parizu, koje je organizovala Međunarodna kulturna asocijacija "Art Victory" i Međunarodna organizacija HBB Pariz.

Sofija se takmičila u drugoj kategoriji, a osim što je osvojila prvo mjesto, ona je za svoje izvođenje dobila i maksimalnih stotinu poena.

Mlada pijanistkinja kaže da joj nagrada izuzetno mnogo znači i da je, pored talenta, bilo neophodno uložiti dosta truda, rada i žrtvovanja slobodnog vremena.

- Veoma sam srećna. Ponosna sam na muzičku školu koju pohađam i zahvalna profesorici Sonji Marković što mi je pomogla da svojim znanjem i trudom dođem do najveće nagrade u svojoj muzičkoj karijeri. Ovo takmičenje je stvarno nešto spektakularno i na najvišem je mogućem nivou. Naravno, očekivala sam nagradu, ali nisam i to da ću osvojiti baš 100 od 100 mogućih poena - istakla je Sofija.

Njena profesorica klavira Sonja Marković kaže da je Sofijina nagrada potvrda zajedničkog rada, ali i nespornog talenta.

- Puno znači za školu i mene lično kao profesora, jer takva vrsta odobravanja od strane inostranih pedagoga znači da smo na pravom putu - dodala je profesorica Marković.

Autor: Vesna Duka 

Komentari 0
Povezane vijesti
Anđela Joksimović na prestižnom takmičenju u Turskoj (FOTO) Anđela Joksimović na prestižnom takmičenju u Turskoj (FOTO)
Biblijsko drvo ukras Tvrdoša: Oko manastira posađeno 1.600 stabala grčkih i italijanskih sorti maslina Biblijsko drvo ukras Tvrdoša: Oko manastira posađeno 1.600 stabala grčkih i italijanskih s...
Sedam učesnika leži više od 500 sati Sedam učesnika leži više od 500 sati
Najčitanije
 • Sjećanje: Šest godina bez Milana Mikana Kneževića
  18h 14m
  0
 • PU Istočno Sarajevo: Motociklista zadobio povrede opasne po život
  19h 42m
  0
 • Saborna crkva u Sarajevu proslavlja krsnu slavu
  17h 54m
  0
 • U saobraćajnoj nezgodi povrijeđeno sedam lica
  15h 0m
  0
 • Izazovna i neistražena pećina kod Sokoca (FOTO)
  20h 43m
  0