Mlada trebinjska pijanistkinja najbolja u Parizu

07.05.2022. 12:21
0
IZVOR: nezavisne.com

Mlada pijanistkinja iz Trebinja Sofija Brborić osvojila je prvu nagradu na nedavno održanom takmičenju u Parizu, koje je organizovala Međunarodna kulturna asocijacija "Art Victory" i Međunarodna organizacija HBB Pariz.

Sofija se takmičila u drugoj kategoriji, a osim što je osvojila prvo mjesto, ona je za svoje izvođenje dobila i maksimalnih stotinu poena.

Mlada pijanistkinja kaže da joj nagrada izuzetno mnogo znači i da je, pored talenta, bilo neophodno uložiti dosta truda, rada i žrtvovanja slobodnog vremena.

- Veoma sam srećna. Ponosna sam na muzičku školu koju pohađam i zahvalna profesorici Sonji Marković što mi je pomogla da svojim znanjem i trudom dođem do najveće nagrade u svojoj muzičkoj karijeri. Ovo takmičenje je stvarno nešto spektakularno i na najvišem je mogućem nivou. Naravno, očekivala sam nagradu, ali nisam i to da ću osvojiti baš 100 od 100 mogućih poena - istakla je Sofija.

Njena profesorica klavira Sonja Marković kaže da je Sofijina nagrada potvrda zajedničkog rada, ali i nespornog talenta.

- Puno znači za školu i mene lično kao profesora, jer takva vrsta odobravanja od strane inostranih pedagoga znači da smo na pravom putu - dodala je profesorica Marković.

Autor: Vesna Duka 

Komentari 0
Povezane vijesti
Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put
Ruski sportisti dobili dozvolu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu Ruski sportisti dobili dozvolu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    10h 37m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    11h 52m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    17h 43m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    16h 10m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    18h 2m
    0