Млади Бањалучани се организовали и очистили Трг Крајине

03.04.2021. 10:45
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

У Бањалуци се данас причало углавном о смећу, које се не одвози, јер буџет Града није усвојен. Док неки само причају, други су одлучили да ураде нешто по том питању.

Неколико младих Бањалучана је, револтирано смећем које данас прекрива скоро све јавне површине у граду, “заврнуло рукаве” и прихватило се посла.

– Нисмо могли да вјерујемо како изгледа центар града. Без обзира на разлоге, то је нешто што никако нисмо могли да равнодушно гледамо, па смо неколико пријатеља и ја купили рукавице, кесе за смеће и бацили се на посао – рекла је једна насмијана дјевојка.

Нису, каже, чланови никаквог активистичког покрета, странке или удружења, него становници града који не могу да гледају отпад по његовим улицама, а да ништа не ураде.

Видјевши шта раде, придружило им се још неколико пролазника, углавном младих и за неколико минута неколико десетина великих црних кеса за смеће било је препуно флаша, папирних шоља од кафе, конзерви и другог отпада.

Из Чистоће је данас потврђено да се одвози само смеће из домаћинстава, а јавне површине остаће неочишћене док се градске власти не договоре око буџета. Или док они на којима “свијет остаје” не одлуче другачије, пише Мondo.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Danica 03.04.2021. 12:00
    Podrška mladim Banjalučanima, sve se može kad ste normalni i vaspitani
Повезане вијести
"Проинтер" преузео зграду Поштанске штедионице у центру Бањалуке "Проинтер" преузео зграду Поштанске штедионице у центру Бањалуке
Јовица Горета вечерас завршава акцију чишћења отпада крај пута Пале - Јахорина Јовица Горета вечерас завршава акцију чишћења отпада крај пута Пале - Јахорина
Омладина из Сокоца организује акцију чишћења код Лименке Омладина из Сокоца организује акцију чишћења код Лименке
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    11h 25m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    12h 40m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    18h 31m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    16h 58m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    18h 50m
    0