Mladi Banjalučani se organizovali i očistili Trg Krajine

03.04.2021. 10:45
1
IZVOR: srpskainfo.com

U Banjaluci se danas pričalo uglavnom o smeću, koje se ne odvozi, jer budžet Grada nije usvojen. Dok neki samo pričaju, drugi su odlučili da urade nešto po tom pitanju.

Nekoliko mladih Banjalučana je, revoltirano smećem koje danas prekriva skoro sve javne površine u gradu, “zavrnulo rukave” i prihvatilo se posla.

– Nismo mogli da vjerujemo kako izgleda centar grada. Bez obzira na razloge, to je nešto što nikako nismo mogli da ravnodušno gledamo, pa smo nekoliko prijatelja i ja kupili rukavice, kese za smeće i bacili se na posao – rekla je jedna nasmijana djevojka.

Nisu, kaže, članovi nikakvog aktivističkog pokreta, stranke ili udruženja, nego stanovnici grada koji ne mogu da gledaju otpad po njegovim ulicama, a da ništa ne urade.

Vidjevši šta rade, pridružilo im se još nekoliko prolaznika, uglavnom mladih i za nekoliko minuta nekoliko desetina velikih crnih kesa za smeće bilo je prepuno flaša, papirnih šolja od kafe, konzervi i drugog otpada.

Iz Čistoće je danas potvrđeno da se odvozi samo smeće iz domaćinstava, a javne površine ostaće neočišćene dok se gradske vlasti ne dogovore oko budžeta. Ili dok oni na kojima “svijet ostaje” ne odluče drugačije, piše Mondo.

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Danica 03.04.2021. 12:00
    Podrška mladim Banjalučanima, sve se može kad ste normalni i vaspitani
Povezane vijesti
"Prointer" preuzeo zgradu Poštanske štedionice u centru Banjaluke "Prointer" preuzeo zgradu Poštanske štedionice u centru Banjaluke
Jovica Goreta večeras završava akciju čišćenja otpada kraj puta Pale - Jahorina Jovica Goreta večeras završava akciju čišćenja otpada kraj puta Pale - Jahorina
Omladina iz Sokoca organizuje akciju čišćenja kod Limenke Omladina iz Sokoca organizuje akciju čišćenja kod Limenke
Najčitanije
  • Tijana Bošković u Prebilovcima: Hercegovina je sa mnom gdje god krenem (FOTO)
    19h 23m
    2
  • Danas Markovdan
    7h 41m
    0
  • Izvučeno tijelo nastradalog rudara
    23h 23m
    0
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    3h 59m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    3h 15m
    0