Млади географи одлични на Географској олимпијади у Београду

04.03.2020. 14:18
0
ИЗВОР: Srna

Ученик првог разреда Гимназије у Средњошколском центру "Милорад Влачић" из Власенице Милош Самарџић освојио је златну медаљу на регионалној Географској олимпијади у Београду, док је ученица четвртог разреда гимназије у том центру Маријана Мићић заузела треће мјесто.
Овај изванредан успјех власенички срадњошколци су протеклог викенда постигли у конкуренцији 400 такмичара из Србије и Републике Српске, пласирајући се тиме у финале Националне географске олимпијаде, која ће половином маја бити одржана у Београду.

Они су тако поновили успјехе које годинама на географским олимпијадама различитог нивоа постижу средњошколци из Власенице, те потврдили висок ниво знања из географије које су у школи стекли захваљујући свом труду и преданом раду професора географије Драгана Илића.

Самарџић је рекао Срни да је такмичење, које се састојало из три дијела - мултимедијалног и писаног теста, те практичног рада, одржано на Географском факултету у Београду и да је имао укупно 77 од 100 бодова.

 - Цијеле прошле седмице припремали смо се за Олимпијаду, а задња три дана били смо ослобођени наставе како би цјелодневно са професором Илићем могли да се припремамо за такмичење - рекао је Самарџић.

Успјехом на квалификационом такмичењу задовољна је и Мићићева, која је 2018. године била финалиста Националне географске олимпијаде гдје је освојила треће мјесто, а до сада је учествовала на Географској балканијади и Свјетској географској олимпијади као члан екипе БиХ.

- Конкуренција је и ове године била веома јака и срећна сам што ћу се поново такмичити у финалу Националне географске олимпијаде. Очекујем добар резултат -рекла је Мићићева Срни.

Професор Илић задовољан је знањем и резултатима његових ђака и увјерен је да ће и на финалном такмичењу обоје бити међу фаворитима за медаље.

- Посебно бих истакао Милоша, који је тек први разред Гимназије. Прошле године је у конкуренцији основаца освојио златну медаљу на Европској географској олимпијади - рекао је Илић Срни.

Директор власеничког Средњошколског центра "Милорад Влачић" Илинка Нинић Срни је изјавила да су успјеси ученика важни и за афирмацију ове васпитно-образовне установе и показатељ су да се у власеничком Центру добро ради.

- То је и доказ да су наши ученици талентовани и вриједни и да имају исто тако добре и марљиве професоре - рекла је Нинићева и додала да одласке ученика на такмичења активно подржавају и општинска власт.

Коментари 0
Повезане вијести
Младић избоден ножем у парку! Младић избоден ножем у парку!
Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора
Власеничке основке наставиле традицију – фуриозно до титуле најбољих кошаркашица Српске (ФОТО) Власеничке основке наставиле традицију – фуриозно до титуле најбољих кошаркашица Српске (Ф...
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    1h 2m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    1h 7m
    1
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    14h 29m
    0
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    1h 59m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    13h 2m
    0