Млади СДС-а: Ћосић да се извини пензионерима због срамне изјаве

05.08.2020. 19:24
1
ИЗВОР: Катера

- Као грађанин Источног Новог Сарајева нисам могао остати имун на скандалозну изјаву начелника општине Љубише Ћосића послије јучерашње сједнице Скупштине општине, када је рекао да пензионери који нису задовољни својим пензијама, своју срећу, односно свој финансијски статус траже кроз продају кукуруза на нашим улицама - изјавио је ово на данашњој прес конференцији предсједник Актива младих СДС-а Источно Ново Сарајево Стефан Игњатовић.

Он је подсјетио начелника да у Републици Српској постоје пензионери који су завршили свој радни вијек и на основу година старости или стажа створили услове за пензију, инвалидски пензионери и пензионери који су наслиједили пензију од неког члана породице зато што немају своја примања.

- Срамота је тражити од људи, који су скоро цијели свој животни вијек посветили послу, да продају кукурузе на улици. То је срамота наше Владе Републике Српске и читаве Републике Српске, јер наши пензионери немају довољно финансија да би опстали. Наши пензионери  не могу да живе са тих 300 КМ које добијају. Мој отац за пола године пуни 65 година и срамота би било да њега, који је проживио све у рату и дао жртву за стварање Републике Српске, опет тјерамо да иде и продаје кукуруз и кокице - додао је Игњатовић.

Он је апеловао да се начелник Љубиша Ћосић извини грађанима, а првенствено пензионерима.

Борис Лукета, члан Актива младих СДС-а Источна Илиџа такође сматра скандалозним да један политички функционер не зна да пензионери не могу легално да раде, па према томе ни да продају кукурузе.

- Да ли начелник то не зна или он позива грађане да раде на црно, то треба питати њега, али шта год да је од тога, то је један велики проблем и срамота. Да ли су они који испуњавају све своје пореске обавезе, плаћају све фискалне и парафискалне намете будале и глупани што то раде, не траже рупе у закону и раде на црно?! Између осталог поставља се питање, шта начелник који је и кандидат за градоначелника поручује овим?! Да ће сутра он, као будући градоначелник, тражити неке рупе у закону и неке послове радити на легалан, друге на нелегалан начин - истакао је Лукета.

Додао је да је разлог што пензионери имају малу пензију управо проистекао из дугогодишње владавине СНСД-а Републиком Српском, те да су они понизили пензонере који не могу да саставе крај са крајем.

Како подсјећају, начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић у својој изјави за медије, након сједнице Скупштине општине Источно Ново Сарајево, рекао је да у многим страним земљама пензионери раде додатне послове и предложио пензионерима да уколико желе да повећају свој кућни буџет могу слободно продавати кукуруз на улицама општине.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Gvozden 08.08.2020. 15:40
    Ovi ‘mladi’ koji parazitiraju na racun drzave i gledaju kako da smjeste svoje beskorisno dupe u neku koznu fotelju su jedan od najvecih razloga zasto penzioneri nemaju uslove za zivot kakve su mozda zasluzili.
Повезане вијести
Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву
Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    3h 25m
    5
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    21h 57m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    16h 35m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    17h 7m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    22h 40m
    0