Млади СДС-а: Петиција за изградњу студентског дома у Чичи (ВИДЕО)

30.10.2020. 20:00
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Млади Српске Демократске Странке ОО Источно Ново Сарајево покренули су данас петицију да студентски центар буде смјештен  у Чичу умјесто планиране зграде прекопута средње школе коју је предузеће „Павгорд“ продало Влади Српске за милион и по КМ.  

Медијима су се обратили покретач петиције и кандидат СДС-а  за одборника у СО Источно Ново Сарајево Борис Обрадовић и кандидат за начелника Драган Влачић.

Покретач петиције и члан Актива младих СДС-а Борис Обрадовић рекао је да Актив није против изградње зграде студентског дома, али пита због чега је потребно измијештати зграду у центар општине када већ постоји студентски дом у Чичи поред којег је присутна погодна инфаструктура за реновирање и уз доста мања улагања се могу постићи  бољи услови за становање студената.

- Објекат у Чичи је потребно реновивирати због запуштености и због безбједности студентата јер се ту у посљедње вријеме окупљају мигранти. Због тога смо ми Млади СДС-а покренули петицију да се одустане од ове намјене да се ова зграда користи за потребе студентског дома, те да се овој згради нађе адекватна намјена - рекао је Обрадовић

Обрадовић је додао да ће сви грађани од данас моћи да потпишу петицију на интернет платформи чији су линкови доступни на „Фејсбук“ страници странке и да ће се организовати потписивање петиције путем штанда о чему ће грађани бити обавијештени.

Кандидат ОО СДС-а  за начелника општине Источно Ново Сарајево Драган Влачић рекао је да очекује да правосудне институције испитају да ли је куповина студенстског центра била у складу законом.

- Савремени свјетски трендови подразумијевају формирање студентских кампуса на издвојеним мјестима гдје ће студентима бити омогућено да у миру и тишини припремају своје градиво – нагласио је Влачић.

Он је рекао да самим кампусом морају бити обухваћене лабораторије што у овом случају не би било могуће, јер се ради о локацији у ужем центру општине гдје нема могућности ширења студентског центра.

Подсјећамо,руководство општине Источно Ново Сарајево продало јеову зграду фирми „Павгорд“ из Фоче за 520 хиљада КМ, након чега је исто то предузеће зграду продало Влади Републике Српске за милион и по КМ.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Борис Лукета нови предсједник Младих Српске демократске странке Борис Лукета нови предсједник Младих Српске демократске странке
Инфлација диже цијене у мензи Инфлација диже цијене у мензи
Студентски дом у Фочи мијења име Студентски дом у Фочи мијења име
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 34m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 33m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 15m
    4
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 46m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 48m
    0