Млади тенисер Никола Зекић вансеријски таленат са великим циљевима

17.06.2021. 19:05
0
ИЗВОР: СРНА

Шеснаестогодишњи тенисер Никола Зекић из Зворника, који је освојио отворено Првенство Србије до 18 година, изјавио је данас Срни да већ годину дана игра АТФ свјетске турнире и налази се међу 250 играча на свијету, а да се за десет година види међу педесет на АТП листи.

Главна мотивација му је, каже, тенисер Новак Ђоковић.

- Циљ ми је да до краја године будем око стоте позиције, како бих могао играти гренд слемове следеће године - навео је Никола у Милићима, гдје је предсједник Компаније и Групације “Боксит” Рајко Дукић организовао за њега пријем, имајући у виду да је “Боксит” три године спонзор ове успјешне спортске каријере.

Зекић је изјавио да за двије седмице путује у Украјину гдје игра два турнира, након тога слиједе такмичења у Србији, па АТФ турнири.

- Надам се да ћу се након тога позиционирати тамо гдје ми и припада мјесто, а за десет година се видим међу педесет на АТП листи. Без Компаније "Боксит" и предсједника Дукића не бих могао тренирати и бити тамо гдје сам сада, тако да, велико им хвала - изјавио је Никола.

Никола Зекић тенис је почео да тренира са седам година испред његове зграде у Зворнику, гдје је урадио и прве тренинге. Након тога, на тениским теренима његовог првог тренера Милоша Јовановића у Дивичу тренирао је до 11 године.

- У мојој тениској каријери са 11 година одлазим на Златибор, гдје сам провео четири године. Једини проблем је био што није било довољно спаринга нити квалитетних играча, и зато се селим у Београд, гдје тренирам последње четири године - изјавио је Никола.

Он је рекао да су, након освајања турнира у Српској, услиједиле побједе и у БиХ, а касније и у Србији, па као шлаг на торту два турнира у Европи.

Никола похађа Средњу школу “Коста Цукић” на Новом Београду, смјер спортска гимназија и одличан је ученик.

Дукић је изјавио Срни да му је драго што је Никола успио да освоји награду Србије и што је као мали дјечак препознао свој хоби као шансу да, радећи на њему, може и да напредује, али и да оствари значајне резултате.

- Боксит је већ три године Николин спонзор и тако ће бити и даље. Гледаћемо да у то укључимо и Дрина осигурање, а потрудићу се пронађемо и додатне спонзоре - изјавио је Дукић и додао да оно што “Боксит” сада улаже у Николу за ову компанију није много, а младом тенисеру итекако помаже.

Отац младог тенисера Николе, Горан Зекић је велика подршка сину, а Срни је изјавио да је захвалан предсједнику Компаније “Боксит” што им пружа велику помоћ.

Он је истакао да је Никола вишеструки првак Републике Српске, јер је, прије свега, и почео у Републици Српској, у Зворнику, гдје су направљени први кораци, након тога услиједила је медаља првака БиХ, а логичан корак је била и Србија.

- Први турнир на ком је Никола учествовао је било државно првенство, гдје је без проблема постао првак са само 12 годиина. Сви су тада у Србији видјели да се ради о вансеријском таленту. Ми смо као породица добили држављанство Србије, да би већ пету годину за редом играо за репрезентацију Србије - изјавио је Зекић.

Он је додао да су пред његовим сином велики и захтјевни циљеви, а 19. јула ће учествовати на првенству Европе у узрасту до 18 година, а он има шеснаест.

- Таленат свјетских размјера не недостаје, и то су сви стручњаци потврдили, само је на нама свима, мени као оцу, његовој породици и Николи, као и људима добре воље, а прије свега предсједнику "Боксита" Рајку Дукићу, да му направимо амбијент и дамо логистичку подршку, да би он имао услове које имају и остали врхунски таленти а резултати ће доћи, у то нема сумње - рекао је Зекић.

На годишњем нивоу буџет за Николу је око 40.000 евра, а то подразумијева око 20 турнира широм Европе, властитог тренера који је задужен за кондицију, струку и техничке ствари и још доста тога.

Коментари 0
Повезане вијести
Наталија Сулавер освојила златну медаљу у Бањалуци Наталија Сулавер освојила златну медаљу у Бањалуци
Одличан наступ тенисера из Источног Сарајева Одличан наступ тенисера из Источног Сарајева
Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    19h 10m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    17h 24m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    15h 14m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    7h 39m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    13h 12m
    0