Mladi teniser Nikola Zekić vanserijski talenat sa velikim ciljevima

17.06.2021. 19:05
0
IZVOR: SRNA

Šesnaestogodišnji teniser Nikola Zekić iz Zvornika, koji je osvojio otvoreno Prvenstvo Srbije do 18 godina, izjavio je danas Srni da već godinu dana igra ATF svjetske turnire i nalazi se među 250 igrača na svijetu, a da se za deset godina vidi među pedeset na ATP listi.

Glavna motivacija mu je, kaže, teniser Novak Đoković.

- Cilj mi je da do kraja godine budem oko stote pozicije, kako bih mogao igrati grend slemove sledeće godine - naveo je Nikola u Milićima, gdje je predsjednik Kompanije i Grupacije “Boksit” Rajko Dukić organizovao za njega prijem, imajući u vidu da je “Boksit” tri godine sponzor ove uspješne sportske karijere.

Zekić je izjavio da za dvije sedmice putuje u Ukrajinu gdje igra dva turnira, nakon toga slijede takmičenja u Srbiji, pa ATF turniri.

- Nadam se da ću se nakon toga pozicionirati tamo gdje mi i pripada mjesto, a za deset godina se vidim među pedeset na ATP listi. Bez Kompanije "Boksit" i predsjednika Dukića ne bih mogao trenirati i biti tamo gdje sam sada, tako da, veliko im hvala - izjavio je Nikola.

Nikola Zekić tenis je počeo da trenira sa sedam godina ispred njegove zgrade u Zvorniku, gdje je uradio i prve treninge. Nakon toga, na teniskim terenima njegovog prvog trenera Miloša Jovanovića u Diviču trenirao je do 11 godine.

- U mojoj teniskoj karijeri sa 11 godina odlazim na Zlatibor, gdje sam proveo četiri godine. Jedini problem je bio što nije bilo dovoljno sparinga niti kvalitetnih igrača, i zato se selim u Beograd, gdje treniram poslednje četiri godine - izjavio je Nikola.

On je rekao da su, nakon osvajanja turnira u Srpskoj, uslijedile pobjede i u BiH, a kasnije i u Srbiji, pa kao šlag na tortu dva turnira u Evropi.

Nikola pohađa Srednju školu “Kosta Cukić” na Novom Beogradu, smjer sportska gimnazija i odličan je učenik.

Dukić je izjavio Srni da mu je drago što je Nikola uspio da osvoji nagradu Srbije i što je kao mali dječak prepoznao svoj hobi kao šansu da, radeći na njemu, može i da napreduje, ali i da ostvari značajne rezultate.

- Boksit je već tri godine Nikolin sponzor i tako će biti i dalje. Gledaćemo da u to uključimo i Drina osiguranje, a potrudiću se pronađemo i dodatne sponzore - izjavio je Dukić i dodao da ono što “Boksit” sada ulaže u Nikolu za ovu kompaniju nije mnogo, a mladom teniseru itekako pomaže.

Otac mladog tenisera Nikole, Goran Zekić je velika podrška sinu, a Srni je izjavio da je zahvalan predsjedniku Kompanije “Boksit” što im pruža veliku pomoć.

On je istakao da je Nikola višestruki prvak Republike Srpske, jer je, prije svega, i počeo u Republici Srpskoj, u Zvorniku, gdje su napravljeni prvi koraci, nakon toga uslijedila je medalja prvaka BiH, a logičan korak je bila i Srbija.

- Prvi turnir na kom je Nikola učestvovao je bilo državno prvenstvo, gdje je bez problema postao prvak sa samo 12 godiina. Svi su tada u Srbiji vidjeli da se radi o vanserijskom talentu. Mi smo kao porodica dobili državljanstvo Srbije, da bi već petu godinu za redom igrao za reprezentaciju Srbije - izjavio je Zekić.

On je dodao da su pred njegovim sinom veliki i zahtjevni ciljevi, a 19. jula će učestvovati na prvenstvu Evrope u uzrastu do 18 godina, a on ima šesnaest.

- Talenat svjetskih razmjera ne nedostaje, i to su svi stručnjaci potvrdili, samo je na nama svima, meni kao ocu, njegovoj porodici i Nikoli, kao i ljudima dobre volje, a prije svega predsjedniku "Boksita" Rajku Dukiću, da mu napravimo ambijent i damo logističku podršku, da bi on imao uslove koje imaju i ostali vrhunski talenti a rezultati će doći, u to nema sumnje - rekao je Zekić.

Na godišnjem nivou budžet za Nikolu je oko 40.000 evra, a to podrazumijeva oko 20 turnira širom Evrope, vlastitog trenera koji je zadužen za kondiciju, struku i tehničke stvari i još dosta toga.

Komentari 0
Povezane vijesti
Natalija Sulaver osvojila zlatnu medalju u Banjaluci Natalija Sulaver osvojila zlatnu medalju u Banjaluci
Odličan nastup tenisera iz Istočnog Sarajeva Odličan nastup tenisera iz Istočnog Sarajeva
Vatrogasci cijelu noć gasili požar u selu Viškovići kod Milića Vatrogasci cijelu noć gasili požar u selu Viškovići kod Milića
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    15h 35m
    0
  • Krađa u Palama
    13h 53m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    10h 20m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    13h 8m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    6h 29m
    0