Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака

14.04.2024. 15:01
3
ИЗВОР: srna.rs

Волонтерском омладинском акцијом уређења терена за одбојку на пијеску и некрополе стећака у Крупцу данас је у Источној Илиџи Удружење грађана "Пробуди се" из Источног Сарајева обиљежило завршетак пројекта "Уједињени млади за љепшу околину".

Према ријечима предсједника Удружења грађана "Пробуди се" Роксанде Мичић, данас је у насељу Војковићи, у Источној Илиџи, уређен терен за одбојку на пијеску који је 2021. године поплавила ријека Жељезница, а за чије уређење до сада није било средстава.

- Уклонили смо шибље, покосили траву, покупили камење и поставили нове клупе - рекла је Мичићева Срни и додала да ће на некрополи бити посјечено дрвеће.

Слика

Фото: srna.rs

Пројекат је реализован оквиру Регионалног програма локалне демократије на Балкану који је финансирала ЕУ, а спровео Развојни програм УН /УНДП/ уз подршку града Источног Сарајева.

Мићићева је додала да је данашња акција завршна од 10 активности које је у оквиру овог пројекта спровело ово удружење, а да су јој претходиле радионице о подизању еколошке свијести и бављења активизмом младих у локалној заједници.

Слика

Фото: srna.rs

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  Seljak 15.04.2024. 08:17
  Lijepo je da se zapušteni prostori urede, ali ova priča ima i drugu stranu medalje. Projekat finansiran od EU uz podršku Grada, a djeca na uređenju radila volonterski. Pametnom dosta!
 • Generic placeholder image
  Kapadžibo 15.04.2024. 07:30
  Ništa bez Roksande!
 • Generic placeholder image
  Брко 14.04.2024. 23:03
  Нису стећци већ мраморје. Назив стећак долази из Аустро-Угарске кухиње, с циљем да се још један дио нашег идентитета отме. У памет се новинари, ви морате бити дорасли свом позиву.
Повезане вијести
Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима
У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО) У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
У суботу годишњи концерт КУД-а „Братство“ у Војковићима У суботу годишњи концерт КУД-а „Братство“ у Војковићима
Најчитаније
 • Операција ''Лукавац 93'' - Трново, Бјелашница и Игман
  8h 11m
  4
 • Идентификован нападач на дијете и мајку због натписа "делије север"
  21h 6m
  11
 • Сјећање на некадашњи Дан младости – 25. мај (ВИДЕО)
  8h 13m
  2
 • Сукоб навијача у центру Сарајева
  21h 10m
  2
 • Мајка избола кћерку кад су дошли социјални радници
  4h 35m
  0