Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака

14.04.2024. 15:01
3
ИЗВОР: srna.rs

Волонтерском омладинском акцијом уређења терена за одбојку на пијеску и некрополе стећака у Крупцу данас је у Источној Илиџи Удружење грађана "Пробуди се" из Источног Сарајева обиљежило завршетак пројекта "Уједињени млади за љепшу околину".

Према ријечима предсједника Удружења грађана "Пробуди се" Роксанде Мичић, данас је у насељу Војковићи, у Источној Илиџи, уређен терен за одбојку на пијеску који је 2021. године поплавила ријека Жељезница, а за чије уређење до сада није било средстава.

- Уклонили смо шибље, покосили траву, покупили камење и поставили нове клупе - рекла је Мичићева Срни и додала да ће на некрополи бити посјечено дрвеће.

Слика

Фото: srna.rs

Пројекат је реализован оквиру Регионалног програма локалне демократије на Балкану који је финансирала ЕУ, а спровео Развојни програм УН /УНДП/ уз подршку града Источног Сарајева.

Мићићева је додала да је данашња акција завршна од 10 активности које је у оквиру овог пројекта спровело ово удружење, а да су јој претходиле радионице о подизању еколошке свијести и бављења активизмом младих у локалној заједници.

Слика

Фото: srna.rs

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Seljak 15.04.2024. 08:17
    Lijepo je da se zapušteni prostori urede, ali ova priča ima i drugu stranu medalje. Projekat finansiran od EU uz podršku Grada, a djeca na uređenju radila volonterski. Pametnom dosta!
  • Generic placeholder image
    Kapadžibo 15.04.2024. 07:30
    Ništa bez Roksande!
  • Generic placeholder image
    Брко 14.04.2024. 23:03
    Нису стећци већ мраморје. Назив стећак долази из Аустро-Угарске кухиње, с циљем да се још један дио нашег идентитета отме. У памет се новинари, ви морате бити дорасли свом позиву.
Повезане вијести
Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима
У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО) У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
У суботу годишњи концерт КУД-а „Братство“ у Војковићима У суботу годишњи концерт КУД-а „Братство“ у Војковићима
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    5h 26m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    5h 8m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    22h 36m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    19h 43m
    0
  • Оперисан Срђан Ђоковић
    22h 41m
    0