Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka

14.04.2024. 15:01
3
IZVOR: srna.rs

Volonterskom omladinskom akcijom uređenja terena za odbojku na pijesku i nekropole stećaka u Krupcu danas je u Istočnoj Ilidži Udruženje građana "Probudi se" iz Istočnog Sarajeva obilježilo završetak projekta "Ujedinjeni mladi za ljepšu okolinu".

Prema riječima predsjednika Udruženja građana "Probudi se" Roksande Mičić, danas je u naselju Vojkovići, u Istočnoj Ilidži, uređen teren za odbojku na pijesku koji je 2021. godine poplavila rijeka Željeznica, a za čije uređenje do sada nije bilo sredstava.

- Uklonili smo šiblje, pokosili travu, pokupili kamenje i postavili nove klupe - rekla je Mičićeva Srni i dodala da će na nekropoli biti posječeno drveće.

Slika

Foto: srna.rs

Projekat je realizovan okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Balkanu koji je finansirala EU, a sproveo Razvojni program UN /UNDP/ uz podršku grada Istočnog Sarajeva.

Mićićeva je dodala da je današnja akcija završna od 10 aktivnosti koje je u okviru ovog projekta sprovelo ovo udruženje, a da su joj prethodile radionice o podizanju ekološke svijesti i bavljenja aktivizmom mladih u lokalnoj zajednici.

Slika

Foto: srna.rs

Komentari 3
 • Generic placeholder image
  Seljak 15.04.2024. 08:17
  Lijepo je da se zapušteni prostori urede, ali ova priča ima i drugu stranu medalje. Projekat finansiran od EU uz podršku Grada, a djeca na uređenju radila volonterski. Pametnom dosta!
 • Generic placeholder image
  Kapadžibo 15.04.2024. 07:30
  Ništa bez Roksande!
 • Generic placeholder image
  Brko 14.04.2024. 23:03
  Nisu stećci već mramorje. Naziv stećak dolazi iz Austro-Ugarske kuhinje, s ciljem da se još jedan dio našeg identiteta otme. U pamet se novinari, vi morate biti dorasli svom pozivu.
Povezane vijesti
U osnovnoj školi u Vojkovićima održana priredba za buduće đake prvake (FOTO) U osnovnoj školi u Vojkovićima održana priredba za buduće đake prvake (FOTO)
Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima
U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO) U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
Najčitanije
 • Uhapšen zbog pucnjave u Palama
  9h 19m
  0
 • Koncert Željka Samardžića večeras u sportskoj dvorani na Trgu Srbije
  8h 41m
  1
 • Marija Karađorđević, srpska kraljica koja zaslužuje poštovanje ravno svetici
  7h 59m
  2
 • Mošti Svete Tekle i Svetog Varnave na čelu današnje Spasovdanske litije u Istočnom Novom Sarajevu
  9h 10m
  1
 • Srbima na Žuči oteta zemlja u bescijenje
  22h 24m
  0