Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka

14.04.2024. 15:01
3
IZVOR: srna.rs

Volonterskom omladinskom akcijom uređenja terena za odbojku na pijesku i nekropole stećaka u Krupcu danas je u Istočnoj Ilidži Udruženje građana "Probudi se" iz Istočnog Sarajeva obilježilo završetak projekta "Ujedinjeni mladi za ljepšu okolinu".

Prema riječima predsjednika Udruženja građana "Probudi se" Roksande Mičić, danas je u naselju Vojkovići, u Istočnoj Ilidži, uređen teren za odbojku na pijesku koji je 2021. godine poplavila rijeka Željeznica, a za čije uređenje do sada nije bilo sredstava.

- Uklonili smo šiblje, pokosili travu, pokupili kamenje i postavili nove klupe - rekla je Mičićeva Srni i dodala da će na nekropoli biti posječeno drveće.

Slika

Foto: srna.rs

Projekat je realizovan okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Balkanu koji je finansirala EU, a sproveo Razvojni program UN /UNDP/ uz podršku grada Istočnog Sarajeva.

Mićićeva je dodala da je današnja akcija završna od 10 aktivnosti koje je u okviru ovog projekta sprovelo ovo udruženje, a da su joj prethodile radionice o podizanju ekološke svijesti i bavljenja aktivizmom mladih u lokalnoj zajednici.

Slika

Foto: srna.rs

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Seljak 15.04.2024. 08:17
    Lijepo je da se zapušteni prostori urede, ali ova priča ima i drugu stranu medalje. Projekat finansiran od EU uz podršku Grada, a djeca na uređenju radila volonterski. Pametnom dosta!
  • Generic placeholder image
    Kapadžibo 15.04.2024. 07:30
    Ništa bez Roksande!
  • Generic placeholder image
    Brko 14.04.2024. 23:03
    Nisu stećci već mramorje. Naziv stećak dolazi iz Austro-Ugarske kuhinje, s ciljem da se još jedan dio našeg identiteta otme. U pamet se novinari, vi morate biti dorasli svom pozivu.
Povezane vijesti
Svesrpski sabor kulturnog stvaralaštva otadžbine i rasejanja od 28. avgusta u Vojkovićima Svesrpski sabor kulturnog stvaralaštva otadžbine i rasejanja od 28. avgusta u Vojkovićima
U osnovnoj školi u Vojkovićima održana priredba za buduće đake prvake (FOTO) U osnovnoj školi u Vojkovićima održana priredba za buduće đake prvake (FOTO)
Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 47m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 46m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 22m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 43m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 26m
    9