Млади Вук Ћајић из Рогатице ниже успјехе на такмичењима широм Европе

30.03.2023. 09:23
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Љубав према мотоциклизму руши све границе. Вук Ћајић са 12 година крчи успјешни пут у овом спорту и остварио је запажен успјех у земљама бивше СФРЈ, али и на међународним такмичењима.

Читава породица обожава мото-спорт, од оца Мирослава преко старијег брата Михаила па није чудно да је и Вук кренуо њиховим стопама. Са мотоциклима Вук се уз старијег брата Михаила почео “забављати” са непуних шест година. Већ у осмој години сјео је на такмичарски мотоцикл и придружио се возачима на стазама у родној Рогатици, гдје овај спорт има дугу традицију, али нажалост и све мању подршку.

Отац Мирослав истиче да се млађи син сам одлучио за мотоциклизам.

- Мини-тркаћи мотоцикл, адекватан Вуковом узрасту, купили смо кад је имао шест година и мислили смо да је дјечија радозналост и да ће га то брзо проћи. Али он нас је демантовао. Љубав према мотоциклима код њега је расла из дана у дан и прешао је на такмичарске стазе. Са осам година купили смо му мотоцикл од 65 кубних центиметара и почео је званично да се такмичи. Са 12 година већ је познати мотоциклиста са бројним пехарима, медаљама, дипломама и захвалницама, прича отац Мирослав, уз осмијех његовог мезимца.

Успјеси су се низали, а Вук је постао вицешампион Србије са могућношћу преласка у већу MX2 класу, у којој су мотоцикли до 250 кубних центиметара. Ипак због година старости наступ у тој класи моћи ће да оствари тек за пар година.

Само током прошле године под надзором тренера Алекса Варадиа из Сенте и Ника Дебонија из Италије Вук је као 11-годишњак возио на тркама у БиХ, Србији, Хрватској, Румунији, Бугарској, Словенији, Италији, Сјеверној Македонији, Турској и Грчкој. Ту је и међународни шампионат Алпе Адрија коју је возио у класи MX 85 и освојио друго мјесто у генералном пласману у конкуренцији такмичара старијих годишта са простора бивше Југе, али и Мађарске, Румуније, Бугарске, Грчке и Турске.

- Мотоциклизам је скуп спорт. Осим мотоцикла потребна је такмичарска опрема, често се мијењају гуме. Сналазили смо се на разне начине па је Вук тако регистрован за клуб “Танаско Рајић” у Чачку, јер они посвећују пажњу талентима и сносе дио трошкова, али Вук увијек поносно каже да је из Рогатице и Републике Српске. Имамо одређену подршку Мото-савеза БиХ и нашег градског Ауто-мото друштва. Подршку имамо и од спонзора којима захваљујем, а ту је и комплетна породица - истиче отац Мирослав. Поред запажених резултата у мотоциклизму Вук је и одличан ученик шестог разреда и перспективан каратиста. Тренутно се припрема за смеђи појас, а првак је међу вршњацима сарајевско-романијске и регије Херцеговина и трећи у Републици Српској.

Пех на првој трци

Вук Ћајић овогодишњу сезону почео је на Међународном шампионату Сјеверне Македоније у Ђевђелији. У конкуренцији 11 возача из пет земаља заузео је друго мјесто након што је имао пех. Пукла му је у другој вожњи гума на задњем точку и то када је био надомак сигурне побједе, јер је у првој вожњи био најбољи и ривале је оставио за готово читав круг.

Коментари 0
Повезане вијести
Конференција беба 1. јула у Рогатици Конференција беба 1. јула у Рогатици
Са сусрета прве генерације гимназијалаца у Рогатици – Виђење након 50 година Са сусрета прве генерације гимназијалаца у Рогатици – Виђење након 50 година
Вук Ћајић из Рогатице постао шампион БиХ у класи МX 85 Вук Ћајић из Рогатице постао шампион БиХ у класи МX 85
Најчитаније
 • Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова
  14h 29m
  7
 • Посљедњи поздрав Ксенији од школских другара и наставника из Невесиња
  4h 24m
  0
 • Пренос утакмице Србија – Данска на Тргу Републике Србије
  11h 53m
  1
 • Џудо савез Републике Српске: Ванредна скупштина није сазвана у складу са законом и статутом
  9h 54m
  0
 • Ухапшено лице које је управљало рингишпилом
  13h 6m
  0