Mladi Vuk Ćajić iz Rogatice niže uspjehe na takmičenjima širom Evrope

30.03.2023. 09:23
0
IZVOR: glassrpske.com

Ljubav prema motociklizmu ruši sve granice. Vuk Ćajić sa 12 godina krči uspješni put u ovom sportu i ostvario je zapažen uspjeh u zemljama bivše SFRJ, ali i na međunarodnim takmičenjima.

Čitava porodica obožava moto-sport, od oca Miroslava preko starijeg brata Mihaila pa nije čudno da je i Vuk krenuo njihovim stopama. Sa motociklima Vuk se uz starijeg brata Mihaila počeo “zabavljati” sa nepunih šest godina. Već u osmoj godini sjeo je na takmičarski motocikl i pridružio se vozačima na stazama u rodnoj Rogatici, gdje ovaj sport ima dugu tradiciju, ali nažalost i sve manju podršku.

Otac Miroslav ističe da se mlađi sin sam odlučio za motociklizam.

- Mini-trkaći motocikl, adekvatan Vukovom uzrastu, kupili smo kad je imao šest godina i mislili smo da je dječija radoznalost i da će ga to brzo proći. Ali on nas je demantovao. Ljubav prema motociklima kod njega je rasla iz dana u dan i prešao je na takmičarske staze. Sa osam godina kupili smo mu motocikl od 65 kubnih centimetara i počeo je zvanično da se takmiči. Sa 12 godina već je poznati motociklista sa brojnim peharima, medaljama, diplomama i zahvalnicama, priča otac Miroslav, uz osmijeh njegovog mezimca.

Uspjesi su se nizali, a Vuk je postao vicešampion Srbije sa mogućnošću prelaska u veću MX2 klasu, u kojoj su motocikli do 250 kubnih centimetara. Ipak zbog godina starosti nastup u toj klasi moći će da ostvari tek za par godina.

Samo tokom prošle godine pod nadzorom trenera Aleksa Varadia iz Sente i Nika Debonija iz Italije Vuk je kao 11-godišnjak vozio na trkama u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Sloveniji, Italiji, Sjevernoj Makedoniji, Turskoj i Grčkoj. Tu je i međunarodni šampionat Alpe Adrija koju je vozio u klasi MX 85 i osvojio drugo mjesto u generalnom plasmanu u konkurenciji takmičara starijih godišta sa prostora bivše Juge, ali i Mađarske, Rumunije, Bugarske, Grčke i Turske.

- Motociklizam je skup sport. Osim motocikla potrebna je takmičarska oprema, često se mijenjaju gume. Snalazili smo se na razne načine pa je Vuk tako registrovan za klub “Tanasko Rajić” u Čačku, jer oni posvećuju pažnju talentima i snose dio troškova, ali Vuk uvijek ponosno kaže da je iz Rogatice i Republike Srpske. Imamo određenu podršku Moto-saveza BiH i našeg gradskog Auto-moto društva. Podršku imamo i od sponzora kojima zahvaljujem, a tu je i kompletna porodica - ističe otac Miroslav. Pored zapaženih rezultata u motociklizmu Vuk je i odličan učenik šestog razreda i perspektivan karatista. Trenutno se priprema za smeđi pojas, a prvak je među vršnjacima sarajevsko-romanijske i regije Hercegovina i treći u Republici Srpskoj.

Peh na prvoj trci

Vuk Ćajić ovogodišnju sezonu počeo je na Međunarodnom šampionatu Sjeverne Makedonije u Đevđeliji. U konkurenciji 11 vozača iz pet zemalja zauzeo je drugo mjesto nakon što je imao peh. Pukla mu je u drugoj vožnji guma na zadnjem točku i to kada je bio nadomak sigurne pobjede, jer je u prvoj vožnji bio najbolji i rivale je ostavio za gotovo čitav krug.

Komentari 0
Povezane vijesti
U prevrtanju automobila u Rogatici povrijeđen suvozač U prevrtanju automobila u Rogatici povrijeđen suvozač
Vatrogasac iz Rogatice našao novčanik, nije se dvoumio šta da uradi Vatrogasac iz Rogatice našao novčanik, nije se dvoumio šta da uradi
Džida - porodica uzornih poljoprivrednika iz Rogatice Džida - porodica uzornih poljoprivrednika iz Rogatice
Najčitanije
 • Bager udario biciklistu, čovjek stradao na mjestu
  20h 26m
  0
 • MUP Srpske uvodi novu praksu za plaćanje kazni
  19h 13m
  0
 • Nepoznati detalji iz života Stevana Kalembera
  1h 18m
  0
 • Krao po plažama u Budvi, pao u policijskoj zasjedi
  15h 23m
  0
 • Krađa u drogeriji u Istočnoj Ilidži
  1h 50m
  0