Могућ прекид испоруке плина корисницима у Источном Сарајеву 1. јануара

29.12.2023. 13:33
14
ИЗВОР: katera.news

Из предузећа „Сарајево-гас“ Источно Сарајево обавјештавају потрошаче природног гаса на подручју овог града, општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, да постоји могућност потпуног прекида испоруке природног гаса у понедјељак, 1. јануара 2024. године у 6.00 часова.

- Могући прекид испоруке на поменутм општинама настаје као посљедица прекида испоруке природног гаса на магистралном гасоводу Зворник-Сарајево – навели су из овог предузећа.

Из предузећа моле кориснике који имају могућност да пређу на алтернативни извор енергије и да предузму потребне безбједносно-сигурносне мјере у циљу заштите имовине.

- О свим детаљима вазаним за могући прекид испоруке и даљим активностима корисници ће бити благовремено обавјештени путем средстава јавног информисања – навели су из предузећа „Сарајево-гас“ Источно Сарајево.

Од 1. јануара Сарајево без гаса

Директор „Сарајево-гаса“ Источно Сарајево Недељко Елек изјавио је Срни да ће Сарајево од 1. јануара остати без природног гаса јер није потписан уговор са сарајевском фирмом „Енергоинвест“ о испоруци гаса.

Он је изразио жаљење што ће од нове године бити обустављена испорука гаса, напомињући да уговор истиче 31. децембра.

Елек је истакао да је „Сарајево-гас“ од октобра упозоравао колеге из „Енергоинвеста“ на то, да су их звали на састанке, слали велики број дописа, како би био ријешен овај проблем, преноси Срна.

Према његовим ријечима, предлагали су чак и потписивање трогодишњег уговора.

Елек је навео да су се из „Енергоинвеста“ тек прије десетак дана одлучили за први састанак на коме су давали објашњења да они наводно нешто не могу да ураде због неког бившег директора, писама, притисака јавности и сличног, додајући да договор није постигнут.

- Предложили смо нову цијену 14,1 КМ, двоструко јефтинију од од 33 КМ колико за транспорт плаћају `БХ-гасу`. Немамо никакав одговор, а 31. децембра истиче уговор без којег нема испоруке гаса - рекао је Елек Срни.

Коментари 14
  • Generic placeholder image
    коњ 31.12.2023. 13:33
    Јебо ли ти преЦједник матерешину примитивну.
  • Generic placeholder image
    Ministar 31.12.2023. 13:18
    Ne brinite, biće plina. Elek je rekakao da ako Dodik kaže da se glavni ventil odvrne onda će se i odvrnuti. Kakav ugovor, kakve gluposti, šta će nam ugovori. Pa ljudi smo, biće onako kako Baja kaže. Zamolio bih Eleka da pita Baju bi li ja smio izribati par glavica kupusa da malo nadođe do Božića. Mislim, ne bih da pravim probleme, red je da se zna. Kukala nam majka dokle smo se srozali da nam od jednog čovjeka zavisi hoćemo li se smrznuti u kućama. Zanimljivo je da još nigdje nisam pročitao šta misle načelnici, gradonačelnik, direktor bolnice, direktori škola i vrtića, doma zdravlja ... Ćutanje je zlato, a prije mjesec dana svi su se skupili u toplani u I. Sarajevu da pritisnu jedno dugme i pohvale se kako smo prešli na jeftini plin, a otkačili mazut. Šta reći, sve je ovo dobro šta smo zaslužili. Dno.
  • Generic placeholder image
    Pero 30.12.2023. 12:43
    To vam ne bi prošlo bez posljedica, sa narodom se ne smijete igrati stoko crvena podanička.
  • Generic placeholder image
    Luka Vica 30.12.2023. 08:35
    Priprema za povecanje cijene gasa od 1. Jan. Iskreno ne znam ko se jos grije na gas? Sve je bolje od grijanja na gas, al sve.
  • Generic placeholder image
    Joža 30.12.2023. 07:40
    Ucjenom do para.Nestalo.Fali. Snjega nema,nema vode.Još malo pa će uvesti vinjete za prolazak vozila
  • Generic placeholder image
    lule 29.12.2023. 21:10
    glasaj sirotinjo i dalje, uskoro nece biti brasna i soli. Trazili ste uzivajte ;)
  • Generic placeholder image
    Анонимно 29.12.2023. 19:40
    Idioti sklonite see
  • Generic placeholder image
    A 29.12.2023. 19:35
    Federalci ne potpisuju ugovor jer misle da ce km to proci preko ledja Istocnog Sarajeva. Od Zvornika preko Romanije praviti novi gasovod kao prioritet ispred svega jer sa federalcima ne moze nista zajednicko i po dogovor.
  • Generic placeholder image
    Sale444 29.12.2023. 19:28
    Vijest na kateri 1.januara.Uz velike napore uspjeli smo obezbjediti nesmetano snadbjevanje plinom za naše građane. Na žalost morali smo pristati na povecanje cijene distribucije, tako da će plin od Nove godine biti 20 %skuplji......trala la trala la...Marš
  • Generic placeholder image
    Sale 29.12.2023. 19:22
    Sramota da vas bude,nije ovde kriv Energoinvest,nego nesposobni kadar,koji nije mogao ni predvideti ovakav razvoj događaja, ako je ovo uopšte istina.Neka vam je na čast i obraz.Hvala što ste na vrijeme javili, kako bi penzoneri mogli pripremiti jorgane. Sram vas bilo
  • Generic placeholder image
    Realista 29.12.2023. 18:48
    Fali para pa opet hajdučija...e moj direktore,nisi ti Starina novak da presrećeš i pljačkaš turske konvoje-to su mitovi i bajke
  • Generic placeholder image
    Brana 29.12.2023. 18:14
    Pa vi u Gasu niste normalni. Od kada sam priključila plin, svaki mjesec ste povećavali cijenu, navodno nije do vas, već do vlade FBiH i Energoinvesta. Vi iz Gasa I.Sarajevo ste nesposobni za obavljanje ovih poslova. Davno se pisalo da nećemo biti ovisni od ovih iz F/BiH, jer plin dolazi sa teritorije RS, a vi sad pričate neke nebuloze oko ugovora. Znate za priključak uzeti 400-500 KM, a da ni marku niste uložili. Sram i stid da vas bude kreteni.
  • Generic placeholder image
    Дијана 29.12.2023. 18:04
    Ма, свака част. Ваша једина способност јесте да засједнете у директорске фотеље.
    А обавјештење је баш на вријеме, два дана прије истека уговора.
    Све професионалци.
  • Generic placeholder image
    Mira 29.12.2023. 17:04
    Pa sta ste radili citavu godinu dana, kakvi direktori to se moralo riješiti, to je velika brukd i sramota. Nemamo ni konektore ni grijalice odakle novac penzionerims da sad u sred zime kupujemo, a redovno smo placali gad. Molim vas rjessvajte taj problem. Nfmoguce da zbog jednog direktora dodje do problema.
Повезане вијести
У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Најчитаније
  • Најављени прекиди електричне енергије
    4h 59m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    17h 35m
    0
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    2h 55m
    0
  • Проба Израела на Еуросонгу: Подигли палестинску кефију па избачени из арене
    15h 49m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    2h 13m
    0