Moguć prekid isporuke plina korisnicima u Istočnom Sarajevu 1. januara

29.12.2023. 13:33
14
IZVOR: katera.news

Iz preduzeća „Sarajevo-gas“ Istočno Sarajevo obavještavaju potrošače prirodnog gasa na području ovog grada, opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, da postoji mogućnost potpunog prekida isporuke prirodnog gasa u ponedjeljak, 1. januara 2024. godine u 6.00 časova.

- Mogući prekid isporuke na pomenutm opštinama nastaje kao posljedica prekida isporuke prirodnog gasa na magistralnom gasovodu Zvornik-Sarajevo – naveli su iz ovog preduzeća.

Iz preduzeća mole korisnike koji imaju mogućnost da pređu na alternativni izvor energije i da preduzmu potrebne bezbjednosno-sigurnosne mjere u cilju zaštite imovine.

- O svim detaljima vazanim za mogući prekid isporuke i daljim aktivnostima korisnici će biti blagovremeno obavješteni putem sredstava javnog informisanja – naveli su iz preduzeća „Sarajevo-gas“ Istočno Sarajevo.

Od 1. januara Sarajevo bez gasa

Direktor „Sarajevo-gasa“ Istočno Sarajevo Nedeljko Elek izjavio je Srni da će Sarajevo od 1. januara ostati bez prirodnog gasa jer nije potpisan ugovor sa sarajevskom firmom „Energoinvest“ o isporuci gasa.

On je izrazio žaljenje što će od nove godine biti obustavljena isporuka gasa, napominjući da ugovor ističe 31. decembra.

Elek je istakao da je „Sarajevo-gas“ od oktobra upozoravao kolege iz „Energoinvesta“ na to, da su ih zvali na sastanke, slali veliki broj dopisa, kako bi bio riješen ovaj problem, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, predlagali su čak i potpisivanje trogodišnjeg ugovora.

Elek je naveo da su se iz „Energoinvesta“ tek prije desetak dana odlučili za prvi sastanak na kome su davali objašnjenja da oni navodno nešto ne mogu da urade zbog nekog bivšeg direktora, pisama, pritisaka javnosti i sličnog, dodajući da dogovor nije postignut.

- Predložili smo novu cijenu 14,1 KM, dvostruko jeftiniju od od 33 KM koliko za transport plaćaju `BH-gasu`. Nemamo nikakav odgovor, a 31. decembra ističe ugovor bez kojeg nema isporuke gasa - rekao je Elek Srni.

Komentari 14
  • Generic placeholder image
    konj 31.12.2023. 13:33
    Jebo li ti preCjednik materešinu primitivnu.
  • Generic placeholder image
    Ministar 31.12.2023. 13:18
    Ne brinite, biće plina. Elek je rekakao da ako Dodik kaže da se glavni ventil odvrne onda će se i odvrnuti. Kakav ugovor, kakve gluposti, šta će nam ugovori. Pa ljudi smo, biće onako kako Baja kaže. Zamolio bih Eleka da pita Baju bi li ja smio izribati par glavica kupusa da malo nadođe do Božića. Mislim, ne bih da pravim probleme, red je da se zna. Kukala nam majka dokle smo se srozali da nam od jednog čovjeka zavisi hoćemo li se smrznuti u kućama. Zanimljivo je da još nigdje nisam pročitao šta misle načelnici, gradonačelnik, direktor bolnice, direktori škola i vrtića, doma zdravlja ... Ćutanje je zlato, a prije mjesec dana svi su se skupili u toplani u I. Sarajevu da pritisnu jedno dugme i pohvale se kako smo prešli na jeftini plin, a otkačili mazut. Šta reći, sve je ovo dobro šta smo zaslužili. Dno.
  • Generic placeholder image
    Pero 30.12.2023. 12:43
    To vam ne bi prošlo bez posljedica, sa narodom se ne smijete igrati stoko crvena podanička.
  • Generic placeholder image
    Luka Vica 30.12.2023. 08:35
    Priprema za povecanje cijene gasa od 1. Jan. Iskreno ne znam ko se jos grije na gas? Sve je bolje od grijanja na gas, al sve.
  • Generic placeholder image
    Joža 30.12.2023. 07:40
    Ucjenom do para.Nestalo.Fali. Snjega nema,nema vode.Još malo pa će uvesti vinjete za prolazak vozila
  • Generic placeholder image
    lule 29.12.2023. 21:10
    glasaj sirotinjo i dalje, uskoro nece biti brasna i soli. Trazili ste uzivajte ;)
  • Generic placeholder image
    Anonimno 29.12.2023. 19:40
    Idioti sklonite see
  • Generic placeholder image
    A 29.12.2023. 19:35
    Federalci ne potpisuju ugovor jer misle da ce km to proci preko ledja Istocnog Sarajeva. Od Zvornika preko Romanije praviti novi gasovod kao prioritet ispred svega jer sa federalcima ne moze nista zajednicko i po dogovor.
  • Generic placeholder image
    Sale444 29.12.2023. 19:28
    Vijest na kateri 1.januara.Uz velike napore uspjeli smo obezbjediti nesmetano snadbjevanje plinom za naše građane. Na žalost morali smo pristati na povecanje cijene distribucije, tako da će plin od Nove godine biti 20 %skuplji......trala la trala la...Marš
  • Generic placeholder image
    Sale 29.12.2023. 19:22
    Sramota da vas bude,nije ovde kriv Energoinvest,nego nesposobni kadar,koji nije mogao ni predvideti ovakav razvoj događaja, ako je ovo uopšte istina.Neka vam je na čast i obraz.Hvala što ste na vrijeme javili, kako bi penzoneri mogli pripremiti jorgane. Sram vas bilo
  • Generic placeholder image
    Realista 29.12.2023. 18:48
    Fali para pa opet hajdučija...e moj direktore,nisi ti Starina novak da presrećeš i pljačkaš turske konvoje-to su mitovi i bajke
  • Generic placeholder image
    Brana 29.12.2023. 18:14
    Pa vi u Gasu niste normalni. Od kada sam priključila plin, svaki mjesec ste povećavali cijenu, navodno nije do vas, već do vlade FBiH i Energoinvesta. Vi iz Gasa I.Sarajevo ste nesposobni za obavljanje ovih poslova. Davno se pisalo da nećemo biti ovisni od ovih iz F/BiH, jer plin dolazi sa teritorije RS, a vi sad pričate neke nebuloze oko ugovora. Znate za priključak uzeti 400-500 KM, a da ni marku niste uložili. Sram i stid da vas bude kreteni.
  • Generic placeholder image
    Dijana 29.12.2023. 18:04
    Ma, svaka čast. Vaša jedina sposobnost jeste da zasjednete u direktorske fotelje.
    A obavještenje je baš na vrijeme, dva dana prije isteka ugovora.
    Sve profesionalci.
  • Generic placeholder image
    Mira 29.12.2023. 17:04
    Pa sta ste radili citavu godinu dana, kakvi direktori to se moralo riješiti, to je velika brukd i sramota. Nemamo ni konektore ni grijalice odakle novac penzionerims da sad u sred zime kupujemo, a redovno smo placali gad. Molim vas rjessvajte taj problem. Nfmoguce da zbog jednog direktora dodje do problema.
Povezane vijesti
Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
„Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji „Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    9h 49m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    9h 54m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    10h 46m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    23h 16m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    11h 0m
    0