Молебан за владику Јоаникија и никшићке свештенике

14.05.2020. 21:39
0
ИЗВОР: СРНА

У храму Христовог Васкрсења у Подгорици вечерас је служен молебан због хапшења Његовог преосвештенства епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и осам никшићких свештеника.

Испред храма у Подгорици окупила се већа група грађана.

Ректор Цетињске богословије Гојко Перовић рекао је да ће се сутра опет окупити ако владика Јоаникије и никшићки свештеници не буду пуштени на слободу.

Отац Гојко Перовић подсјетио је на данашње ријечи Његовог високопреосвештенства митрополита црногорско-приморског Амфилохија да ако кога треба полиција да хапси, да хапси њега прво, али да то остали свештеници неће дозволити.

Више стотина Будвана окупило се и вечерас у протестној шетњи због хапшења епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и осам никшићких свештеника.

Окупљени скандирају "Пустите владику", "Мило лопове", "Устала је Црна Гора, светиња се бранит` мора".

Протест у Беранама почео је око 20.00 часова окупљањем у центру града. Грађани су се потом упутили према Манастиру Ђурђеви ступови.

Они траже ослобађање епископа будимљанско-никшићког и свештеника из Никшића.

Пред зградом Центра безбједности налазе се јаке полицијске снаге, али су грађани само прошли уз препознатљиве пароле и нису се задржавали. У овом тренутку све је мирно.

Епископу Јоаникију и свештеницима никшићког Саборног храма Данилу Зиројевићу, Жељку Ројевићу, Остоји Кнежевићу, Мирку Вукотићу, Василију Брборићу, Драгану Крушићу, Николи Маројевићу и Слободану Јокићу одређено је задржавање до 72 сата након саслушања у Основном државном тужилаштву у Никшићу.

Они су притворени због литије Светом Василију Острошком 12. маја у Никшићу на којој се окупило више хиљада грађана, а која је прошла упркос забрани јавних окупљања.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на дан када је Источно Сарајево било сложно за спас српских светиња Сјећање на дан када је Источно Сарајево било сложно за спас српских светиња
Молебан за почетак нове школске године у Цркви Светог Ђорђа у Миљевићима Молебан за почетак нове школске године у Цркви Светог Ђорђа у Миљевићима
Служен молебан поводом почетка изградње Храма Христа Спаситеља у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Служен молебан поводом почетка изградње Храма Христа Спаситеља у Источном Новом Сарајеву (...
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    21h 18m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    18h 53m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    4h 52m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    3h 19m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    5h 11m
    0