Молитвено саборовање у Храму чудотворне Иконе Тројеручице

25.07.2024. 14:13
0
ИЗВОР: srna.rs

У Цркви чудотворне Иконе Пресвете Богородице Тројеручице у селу Видрићи код Сокоца данас је служена литургија, на дан који је посвећен овој икони.

Протојереј ставрофор Младен Видаковић рекао је да су се данас окупили да се помоле за спас душа вјерног народа.

Кум славе храма Милан Јоловић Легенда подсјетио је да је са пријатељем Миланом Станојевићем из Зворника покренуо идеју о изградњи цркве на Видрићима, а најавио је и додатна улагања у уређење простора око цркве.

Учитељица у пензији /70/ Миланка Свитлица, поријеклом са Романије, дошла је из Футога да посјети родни крај са најближима, а овај дан је искористила да оде на литургију и душу да освјежи.

Црква посвећена Пресветој Богородици и њеној чудотворној икони Тројеручици освјештана је прошле године.

Овај дан је Српска православна црква посветила чудотворној икони Пресвете Богородице Тријеручице, која се налази у Хиландару и међу најпоштованијим је у српском народу.

Коментари 0
Повезане вијести
На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бр...
Соколац: У претресу куће и помоћних објеката пронађена дрога Соколац: У претресу куће и помоћних објеката пронађена дрога
Мали Зејтинлик - прича о једном рату и животу послије рата (ВИДЕО) Мали Зејтинлик - прича о једном рату и животу послије рата (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 1m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 24m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    9h 57m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 54m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 45m
    0