Molitveno saborovanje u Hramu čudotvorne Ikone Trojeručice

25.07.2024. 14:13
0
IZVOR: srna.rs

U Crkvi čudotvorne Ikone Presvete Bogorodice Trojeručice u selu Vidrići kod Sokoca danas je služena liturgija, na dan koji je posvećen ovoj ikoni.

Protojerej stavrofor Mladen Vidaković rekao je da su se danas okupili da se pomole za spas duša vjernog naroda.

Kum slave hrama Milan Jolović Legenda podsjetio je da je sa prijateljem Milanom Stanojevićem iz Zvornika pokrenuo ideju o izgradnji crkve na Vidrićima, a najavio je i dodatna ulaganja u uređenje prostora oko crkve.

Učiteljica u penziji /70/ Milanka Svitlica, porijeklom sa Romanije, došla je iz Futoga da posjeti rodni kraj sa najbližima, a ovaj dan je iskoristila da ode na liturgiju i dušu da osvježi.

Crkva posvećena Presvetoj Bogorodici i njenoj čudotvornoj ikoni Trojeručici osvještana je prošle godine.

Ovaj dan je Srpska pravoslavna crkva posvetila čudotvornoj ikoni Presvete Bogorodice Trijeručice, koja se nalazi u Hilandaru i među najpoštovanijim je u srpskom narodu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske br...
Sokolac: U pretresu kuće i pomoćnih objekata pronađena droga Sokolac: U pretresu kuće i pomoćnih objekata pronađena droga
Mali Zejtinlik - priča o jednom ratu i životu poslije rata (VIDEO) Mali Zejtinlik - priča o jednom ratu i životu poslije rata (VIDEO)
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 6m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 29m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 2m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    12h 59m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 50m
    0