Москва: Рушење Каховске ХЕ – терористички акт Кијева који је планиран у оквиру „контраофанзиве“

06.06.2023. 21:19
0
ИЗВОР: in4s.net

Русија осуђује рушење Каховске хидроелектране које су извеле украјинске снаге – ријеч је о терористичком акту који је Кијев планирао у оквиру такозване „контраофанзиве“, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

- То је терористички акт, усмјерен против инфраструктуре која има искључиво цивилну намјену. Кијевски режим га је раније испланирао у војне сврхе у оквиру такозване ‘офанзиве’ Оружаних снага Украјине. Одлучно осуђујемо уништавање Каховске хидроелектране које су извеле Оружане снаге Украјине, што је довело до хуманитарне и еколошке катастрофе великих размјера - наводи се у саопштењу.

  • Уништена брана на Дњепру у Херсонској области, Украјинци и Руси размјењују оптужбе (ФОТО/ВИДЕО)
    06.06.2023. 18:49

    Велика брана у Херсонској области Нова Каховка уништена је током гранатирања, а вода се излила и поплавила околно подручје. И док руски званичници тврде да је ријеч о "терористичком нападу", Кије...

Свијет
Уништена брана на Дњепру у Херсонској области, Украјинци и Руси размје...

Руска страна позива свјетску заједницу да осуди злочиначке акције Кијева.

- Позивамо свјетску заједницу да осуди кривична дјела украјинских власти која су све нехуманије природе и која представљају озбиљну пријетњу регионалној и глобалној безбједности - наводи се у саопштењу дипломатске службе.

Додаје се и да Москва намјерава да покрене питање о злочинима кијевског режима у вези Каховске ХЕ на међународним платформама.

- Руска страна ће иницирати разматрање овог злочина кијевског режима у Савјету безбједности УН, статутарним и законодавним органима ОЕБС-а и других међународних организација - наглашава руска страна.

Извор Спутњика из Савјета безбједности УН саопштио је да је сједница СБ УН због Каховске ХЕ заказана за 22.00 часова по средњоевропском времену.

Раније су и Москва и Кијев затражили седницу СБ УН, преноси Спутник.

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    22h 42m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    20h 17m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    6h 16m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    4h 43m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    6h 35m
    0