Мрда: Основна школа "Свети Сава" гарант напретка

27.01.2020. 14:40
0
ИЗВОР: СРНА

Ломљењем славског колача, пригодним културно-умјетничким програмом и додјелом признања данас је у Основној школи "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву обиљежен Савиндан.
Обраћајући се званицама, директор ове установе Данијела Мрда рекла је да је Основна школа "Свети Сава" једна од пет најбољих школа у Републици Српској, те да је број ученика који је у константном порасту, гарант да ће, како је навела, Српско Сарајево наставити да се шири кроз завјештање и благослов српског просветитеља Светога Саве.

-На нама - просветним радницима, али и свима онима који се баве васпитањем дјеце је велика обавеза да чувамо светосавље и да учимо нашу дјецу честитом, пошетеном и преданом раду како би израсли у људе који ће једног дана преузети обавезе и бити на понос свима нама - нагласила је Мрда.

Она је обећала да ће колектив ове школе чинити све што је у њиховој моћи да ученици својим знањем, умјећем и вјештинама на најбољи начин носе и шире дух светосавља.

Мрда је захвалила начелнику општине Источно Ново Сарајево
Љубиши Ћосићу, који, како је рекла, води рачуна о потребама ученика и развоју школе, те да је сигурна да подршка локалне заједнице ни убудуће неће изостати.

Повеља за изузетан допринос развоју и афирмацију школе додијељена је
Његовом високопреосвештенству митрополиту дабробосанском Хризостому, а плакете директорима Републичког педагошког завода Републике Српске Предрагу Дамјановићу и Олимпијског центра "Јахорина" Дејану Љевнаићу.

Коментари 0
Повезане вијести
Мрда: Обезбиједити средства за спасавање архивске грађе страдале у пожару 2014. Мрда: Обезбиједити средства за спасавање архивске грађе страдале у пожару 2014.
Мрда: Рад на дигитализовању архивске грађе која је од интереса за БиХ Мрда: Рад на дигитализовању архивске грађе која је од интереса за БиХ
Мрда: Приоритет - дигитализација и доступност Мрда: Приоритет - дигитализација и доступност
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    20h 53m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 37m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    14h 22m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    11h 21m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    11h 27m
    0