"Мрвице" прикупиле више од 29.000 КМ за отварање Центра "Мој мрвичасти кутак"

14.01.2022. 16:53
0
ИЗВОР: СРНА

Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској "Мрвице" прикупило је 29.378 КМ, које ће бити уложене у адаптацију просторија и отварање Центра за едукацију и афирмацију пријевремено рођене дјеце и омладине.

- С адаптацијом простора ћемо почети крајем јануара и надамо се да ћемо до маја, када се обиљежава Међународни дан родитеља пријевремено рођене дјеце, моћи отворити врата Центра за едукацију и афирмацију пријевремено рођене дјеце и омладине "Мој мрвичасти кутак" - навели су из Удружења.

У саопштењу се додаје да је два мјесеца, послије донаторске вечери у Бањалуци, у кампањи "Ми за њих" у склопу Љубичастог новембра од донација прикупљено 25.795 КМ, како директним уплатама, тако и кроз разне пројекте, а грађани Републике Српске су позивањем М:тел броја обезбиједили 3.583 КМ.

Предсједник Удружења Милева Мировић Танић рекла је да је, поред подизања свијести, циљ да се пружи помоћ и да подршка породицама које имају пријевремено рођену дјецу, али и континуирана подршка у прикупљању средстава за што боље опремање одјељења на којима бораве пријевремено рођена дјеца.

- Тако смо крајем прошле године, узимајући у обзир значај стварања једнаких могућности и права на здравље најмлађих, одлучили да покренемо програм социјалног укључивања и оснаживања дјеце, али и њихових родитеља, у свакодневном ризику који их окружује. За реализацију овог пројекта био нам неоходан прилагођен простор који би постао темељ за редовни и квалитетан рад са дјецом - наводи се у саопштењу.

Из овог удружења су нагласили да велику захвалност дугују Кабинету предсједника и предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, Влади Републике Српске и премијеру Радовану Вишковићу, граду Бањалука и градоначелнику Драшку Станивуковићу, Унији удружења послодаваца Републике Српске и предсједнику Уније Саши Тривићу, компанији "Ђаковић" и свим донаторима који су препознали и подржавају рад Удружења у континуитету.

Центар за едукацију и афирмацију пријевремено рођене дјеце и омладине "Мој мрвичасти кутак" биће отворен на адреси Ђуре Ђаковића број 12 у Бањалуци.

Коментари 0
Повезане вијести
На конференцији и сајму женског предузетништва око 100 учесника На конференцији и сајму женског предузетништва око 100 учесника
Грађани Источног Сарајева трчали за Милоша – Заједно можемо све! (ФОТО) Грађани Источног Сарајева трчали за Милоша – Заједно можемо све! (ФОТО)
Пејић: Разумијевање и психолошка подршка од велике помоћи Пејић: Разумијевање и психолошка подршка од велике помоћи
Најчитаније
 • Добрица Ерић - пјесник, прозаиста и драмски писац
  12h 55m
  1
 • Састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева (ВИДЕО)
  4h 16m
  0
 • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
  2h 0m
  0
 • Организован "Дан отворених врата" за најмлађе Паљане
  6h 29m
  0
 • Посланици о платама и накнадама по хитном поступку
  8h 48m
  0