"Мрвице" прикупиле више од 29.000 КМ за отварање Центра "Мој мрвичасти кутак"

14.01.2022. 16:53
0
ИЗВОР: СРНА

Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској "Мрвице" прикупило је 29.378 КМ, које ће бити уложене у адаптацију просторија и отварање Центра за едукацију и афирмацију пријевремено рођене дјеце и омладине.

- С адаптацијом простора ћемо почети крајем јануара и надамо се да ћемо до маја, када се обиљежава Међународни дан родитеља пријевремено рођене дјеце, моћи отворити врата Центра за едукацију и афирмацију пријевремено рођене дјеце и омладине "Мој мрвичасти кутак" - навели су из Удружења.

У саопштењу се додаје да је два мјесеца, послије донаторске вечери у Бањалуци, у кампањи "Ми за њих" у склопу Љубичастог новембра од донација прикупљено 25.795 КМ, како директним уплатама, тако и кроз разне пројекте, а грађани Републике Српске су позивањем М:тел броја обезбиједили 3.583 КМ.

Предсједник Удружења Милева Мировић Танић рекла је да је, поред подизања свијести, циљ да се пружи помоћ и да подршка породицама које имају пријевремено рођену дјецу, али и континуирана подршка у прикупљању средстава за што боље опремање одјељења на којима бораве пријевремено рођена дјеца.

- Тако смо крајем прошле године, узимајући у обзир значај стварања једнаких могућности и права на здравље најмлађих, одлучили да покренемо програм социјалног укључивања и оснаживања дјеце, али и њихових родитеља, у свакодневном ризику који их окружује. За реализацију овог пројекта био нам неоходан прилагођен простор који би постао темељ за редовни и квалитетан рад са дјецом - наводи се у саопштењу.

Из овог удружења су нагласили да велику захвалност дугују Кабинету предсједника и предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, Влади Републике Српске и премијеру Радовану Вишковићу, граду Бањалука и градоначелнику Драшку Станивуковићу, Унији удружења послодаваца Републике Српске и предсједнику Уније Саши Тривићу, компанији "Ђаковић" и свим донаторима који су препознали и подржавају рад Удружења у континуитету.

Центар за едукацију и афирмацију пријевремено рођене дјеце и омладине "Мој мрвичасти кутак" биће отворен на адреси Ђуре Ђаковића број 12 у Бањалуци.

Коментари 0
Повезане вијести
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајеви Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајеви
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    23h 35m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    1h 57m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    20h 2m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    22h 50m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    16h 11m
    0