"Мрвице" прикупиле више од 29.000 КМ за отварање Центра "Мој мрвичасти кутак"

14.01.2022. 16:53
0
ИЗВОР: СРНА

Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској "Мрвице" прикупило је 29.378 КМ, које ће бити уложене у адаптацију просторија и отварање Центра за едукацију и афирмацију пријевремено рођене дјеце и омладине.

- С адаптацијом простора ћемо почети крајем јануара и надамо се да ћемо до маја, када се обиљежава Међународни дан родитеља пријевремено рођене дјеце, моћи отворити врата Центра за едукацију и афирмацију пријевремено рођене дјеце и омладине "Мој мрвичасти кутак" - навели су из Удружења.

У саопштењу се додаје да је два мјесеца, послије донаторске вечери у Бањалуци, у кампањи "Ми за њих" у склопу Љубичастог новембра од донација прикупљено 25.795 КМ, како директним уплатама, тако и кроз разне пројекте, а грађани Републике Српске су позивањем М:тел броја обезбиједили 3.583 КМ.

Предсједник Удружења Милева Мировић Танић рекла је да је, поред подизања свијести, циљ да се пружи помоћ и да подршка породицама које имају пријевремено рођену дјецу, али и континуирана подршка у прикупљању средстава за што боље опремање одјељења на којима бораве пријевремено рођена дјеца.

- Тако смо крајем прошле године, узимајући у обзир значај стварања једнаких могућности и права на здравље најмлађих, одлучили да покренемо програм социјалног укључивања и оснаживања дјеце, али и њихових родитеља, у свакодневном ризику који их окружује. За реализацију овог пројекта био нам неоходан прилагођен простор који би постао темељ за редовни и квалитетан рад са дјецом - наводи се у саопштењу.

Из овог удружења су нагласили да велику захвалност дугују Кабинету предсједника и предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, Влади Републике Српске и премијеру Радовану Вишковићу, граду Бањалука и градоначелнику Драшку Станивуковићу, Унији удружења послодаваца Републике Српске и предсједнику Уније Саши Тривићу, компанији "Ђаковић" и свим донаторима који су препознали и подржавају рад Удружења у континуитету.

Центар за едукацију и афирмацију пријевремено рођене дјеце и омладине "Мој мрвичасти кутак" биће отворен на адреси Ђуре Ђаковића број 12 у Бањалуци.

Коментари 0
Повезане вијести
Саобраћајна незгода у Источном Сарајеву Саобраћајна незгода у Источном Сарајеву
Све спремно за почетак наставе на подручју Сарајевско-романијске регије Све спремно за почетак наставе на подручју Сарајевско-романијске регије
Вирусом корона у протекла 24 часа заражене 34 особе из Источног Сарајева Вирусом корона у протекла 24 часа заражене 34 особе из Источног Сарајева
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Сарајеву
  7h 27m
  0
 • Кажњени због нарушавања јавног реда и мира на Брусу (ФОТО)
  9h 44m
  7
 • Ица Лавица поново отпутовала у Турску
  10h 10m
  0
 • Шеранић: Погоршана ситуација, велики број заражених без симптома
  17h 19m
  1
 • У Палама обијена викендица
  15h 4m
  0