"Mrvice" prikupile više od 29.000 KM za otvaranje Centra "Moj mrvičasti kutak"

14.01.2022. 16:53
0
IZVOR: SRNA

Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj "Mrvice" prikupilo je 29.378 KM, koje će biti uložene u adaptaciju prostorija i otvaranje Centra za edukaciju i afirmaciju prijevremeno rođene djece i omladine.

- S adaptacijom prostora ćemo početi krajem januara i nadamo se da ćemo do maja, kada se obilježava Međunarodni dan roditelja prijevremeno rođene djece, moći otvoriti vrata Centra za edukaciju i afirmaciju prijevremeno rođene djece i omladine "Moj mrvičasti kutak" - naveli su iz Udruženja.

U saopštenju se dodaje da je dva mjeseca, poslije donatorske večeri u Banjaluci, u kampanji "Mi za njih" u sklopu Ljubičastog novembra od donacija prikupljeno 25.795 KM, kako direktnim uplatama, tako i kroz razne projekte, a građani Republike Srpske su pozivanjem M:tel broja obezbijedili 3.583 KM.

Predsjednik Udruženja Mileva Mirović Tanić rekla je da je, pored podizanja svijesti, cilj da se pruži pomoć i da podrška porodicama koje imaju prijevremeno rođenu djecu, ali i kontinuirana podrška u prikupljanju sredstava za što bolje opremanje odjeljenja na kojima borave prijevremeno rođena djeca.

- Tako smo krajem prošle godine, uzimajući u obzir značaj stvaranja jednakih mogućnosti i prava na zdravlje najmlađih, odlučili da pokrenemo program socijalnog uključivanja i osnaživanja djece, ali i njihovih roditelja, u svakodnevnom riziku koji ih okružuje. Za realizaciju ovog projekta bio nam neohodan prilagođen prostor koji bi postao temelj za redovni i kvalitetan rad sa djecom - navodi se u saopštenju.

Iz ovog udruženja su naglasili da veliku zahvalnost duguju Kabinetu predsjednika i predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, Vladi Republike Srpske i premijeru Radovanu Viškoviću, gradu Banjaluka i gradonačelniku Drašku Stanivukoviću, Uniji udruženja poslodavaca Republike Srpske i predsjedniku Unije Saši Triviću, kompaniji "Đaković" i svim donatorima koji su prepoznali i podržavaju rad Udruženja u kontinuitetu.

Centar za edukaciju i afirmaciju prijevremeno rođene djece i omladine "Moj mrvičasti kutak" biće otvoren na adresi Đure Đakovića broj 12 u Banjaluci.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra javna tribina SDS-a u Kasindolu Sutra javna tribina SDS-a u Kasindolu
U ponedjeljak pozorište "Pinokio" iz Beograda otvara 23. "Lut fest" U ponedjeljak pozorište "Pinokio" iz Beograda otvara 23. "Lut fest"
U pretresima u Istočnom Sarajevu pronađeno oružje U pretresima u Istočnom Sarajevu pronađeno oružje
Najčitanije
 • Lica uhapšena zbog droge u Istočnom Sarajevu
  15h 57m
  1
 • Stradao devetogodišnji dječak
  14h 38m
  0
 • Miovčić: FK "Slavija" treba da bude glavni interes Srpske
  12h 26m
  0
 • Cijena tone peleta uz čekanje na isporuku blizu 1.000 KM
  11h 35m
  0
 • Prvenstvo Balkana u džudou u Palama
  15h 51m
  0