М:тел домаћин студентима на стручној пракси

20.11.2023. 13:33
0
ИЗВОР: katera.news

Група студената завршних година Природно-математичког факултета у Бањалуци имаће прилику провести двије седмице на пракси у компанији м:тел. Студенти ће се дружити и учити заједно са врхунским инжењерима запосленим у компанији, који својим радним искуством и квалитетом заслужено носе титулу ментора у овом процесу.

Оно што ове јесени праксу издваја од претходних година јесте што формат овог програма није конципиран као класична пракса, него као својеврсна школа у којој ће студенти имати прилику да стекну и примијене нова, конкретна знања. Студенти ће са менторима проћи кроз читав један „животни циклус података“, са чиме се нису имали прилике сусрести током студија.

Овај „Data Life Cycle“ програм праксе је конципиран тако да обухвати широку лепезу знања, од основних појмова из Data Engineering, Data Science и Business Analytics, кориштења SQL-a и ETL процеса у раду са подацима па до складиштења података, пословног извјештавања, Exploratory Data Analysis, визуелизације података, Big Data и Cloud Data технологије и још много других тема.

- Наши инжењери су врхунски стручњаци у свом послу, а прије свега квалитетни људи који су своја знања и експертизу спремни несебично подијелити са новим генерацијама. План и програм праксе који су припремили и који ће заједно са студентима надограђивати представља одличну прилику и извјесну привилегију студентима, да науче како изгледа тај циклус у комплексном и великом систему као што је м:тел. Теме које обрађују су веома атрактивне на тржишту рада и студенти ће, сигурни смо, стећи много корисних знања - наводе из м:тел-а.

Поред свих осталих активности намијењених ученицима и студентима које м:тел у континуитету спроводи, и ова активност јасно говори о ставу компаније према сарадњи и пружању подршке будућим стручним кадровима, којима су врата м:тел-а увијек отворена.

Коментари 0
Повезане вијести
Триван: Успешност м:тел-а кључна је за раст целе привреде Триван: Успешност м:тел-а кључна је за раст целе привреде
Понуда какву сте дуго чекали – iPhone уређаји по сниженим цијенама у м:тел-у Понуда какву сте дуго чекали – iPhone уређаји по сниженим цијенама у м:тел-у
Врхунски Galaxy преклопни телефони са паметним сатом на поклон Врхунски Galaxy преклопни телефони са паметним сатом на поклон
Најчитаније
 • Како су Срби оставили велики траг у историји Русије
  12h 20m
  2
 • Зашто је добро пити воду с ђумбиром и лимуном
  6h 2m
  0
 • Земљотрес у БиХ
  4h 11m
  0
 • Портал Катера вам доноси текстове о настанку и развоју Српског Сарајева
  9h 32m
  6
 • На кошаркашкој утакмици скупљено 3.420 КМ за помоћ породици Тодоровић са Пала
  12h 10m
  0