М:тел домаћин студентима на стручној пракси

20.11.2023. 13:33
0
ИЗВОР: katera.news

Група студената завршних година Природно-математичког факултета у Бањалуци имаће прилику провести двије седмице на пракси у компанији м:тел. Студенти ће се дружити и учити заједно са врхунским инжењерима запосленим у компанији, који својим радним искуством и квалитетом заслужено носе титулу ментора у овом процесу.

Оно што ове јесени праксу издваја од претходних година јесте што формат овог програма није конципиран као класична пракса, него као својеврсна школа у којој ће студенти имати прилику да стекну и примијене нова, конкретна знања. Студенти ће са менторима проћи кроз читав један „животни циклус података“, са чиме се нису имали прилике сусрести током студија.

Овај „Data Life Cycle“ програм праксе је конципиран тако да обухвати широку лепезу знања, од основних појмова из Data Engineering, Data Science и Business Analytics, кориштења SQL-a и ETL процеса у раду са подацима па до складиштења података, пословног извјештавања, Exploratory Data Analysis, визуелизације података, Big Data и Cloud Data технологије и још много других тема.

- Наши инжењери су врхунски стручњаци у свом послу, а прије свега квалитетни људи који су своја знања и експертизу спремни несебично подијелити са новим генерацијама. План и програм праксе који су припремили и који ће заједно са студентима надограђивати представља одличну прилику и извјесну привилегију студентима, да науче како изгледа тај циклус у комплексном и великом систему као што је м:тел. Теме које обрађују су веома атрактивне на тржишту рада и студенти ће, сигурни смо, стећи много корисних знања - наводе из м:тел-а.

Поред свих осталих активности намијењених ученицима и студентима које м:тел у континуитету спроводи, и ова активност јасно говори о ставу компаније према сарадњи и пружању подршке будућим стручним кадровима, којима су врата м:тел-а увијек отворена.

Коментари 0
Повезане вијести
Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције
"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел "Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    7h 5m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    6h 0m
    2
  • Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
    23h 22m
    31
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    10h 22m
    0
  • Прије 25 година НАТО убио 60 путника „Ниш експреса“
    9h 23m
    1