М:тел: Ништа није важније од живота!

10.09.2020. 10:49
0
ИЗВОР: Катера

- Ништа није важније од живота! - имајте на уму ову реченицу када сте за воланом и када помислите да се морате јавити на неки позив или написати поруку - поручују из м:тел-а.

Компанија м:тел је и ове године покренула кампању која за циљ има подизање свијести о важности савјесног понашања у саобраћају, а који се конкретно тиче употребе мобилног телефона током вожње.

Слоганом овогодишње кампање „Ако ме волиш, остави телефон док возиш!“, м:тел жели послати поруку свим возачима да заиста ништа није важније од живота и од безбједности како нас самих тако и оних које највише волимо. 

Статистике говоре у прилог чињеници да је чак и секунд непажње довољан да изазове трагедију, јер примјера ради, при брзини од само 50 километара на час, возило прелази 13,89 метара у секунди, а измјерено вријеме реакције готово свих возача на кочење траје до двије секунде. Само из овог податка, јасно је колико један поглед на телефон, чак и на тренутак може угрозити учеснике у саобраћају.   

И ове године подршку кампањи м:тел-а дали су Министарство саобраћаја и веза РС, Агенција за безбједност саобраћаја, те Ауто-мото савез РС. Уједно, Ауто-мото савез РС је и једна од институција која се бави, између осталог, унапређењем безбједности у саобраћају, као и предузимањем превентивних мјера.

Генерални секретар Ауто-мото савеза РС Ранко Бабић рекао је да ова републичка институција, заједно са својим партнерима, током године спроведе 26 саобраћајно-превентивних кампања на цијелој територији Републике Српске, а једна од њих је управо кампања компаније м:тел - „Ако ме волиш, остави телефон док возиш!“.

Коментари 0
Повезане вијести
HBO Max постао је Max– уживајте у најбољим садржајима путем м:тел-а HBO Max постао је Max– уживајте у најбољим садржајима путем м:тел-а
М:тел на највишем степену ликвидности од оснивања М:тел на највишем степену ликвидности од оснивања
М:САТ - телевизија доступна било гдје М:САТ - телевизија доступна било гдје
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    13h 47m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    14h 4m
    3
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    8h 44m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    13h 9m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    14h 40m
    5