Мтел обиљежио крсну славу компаније у манастиру Ступље

02.08.2022. 18:02
0
ИЗВОР: katera.news

Светог пророка Илију, крсну славу компаније, Мтел је прославио 2. августа ове године у манастиру Ступље. Ово је била прилика да се окупе најближи сарадници и пријатељи компаније, те су у тој улози слављу присуствовали и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, генерални конзул Републике Србије у Бањалуци Милош Вујић, директор Регулаторне агенције за комуникације БиХ Драшко Милиновић, те представници Министарства саобраћаја и веза у Влади Републике Српске.

Како је нагласила генерална директорка компаније Мтел Јелена Триван, задовољство је након 12 година поново оживјети ову традицију, те се окупити око обичаја који је вијековима присутан у српском народу.

- Од тренутка када сам дошла на ово место, моја намера и жеља су да мењамо ствари набоље, али једнако тако и да задржимо, па и да вратимо оно што је било лепо и добро, да оживимо традицију, културу и вредности које су нас чиниле посебним. Традиционалне вредности и окупљање око идеје заједништва и идентитета треба да буду неодвојиви део живота ове компаније, а крсна слава као обичај то и симболизује - нагласила је Триван.

Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске честитала је крсну славу компанији Мтел, те нагласила да ова компанија представља један од економских стубова развоја Републике Српске и Србије.

- Поред тога што запошљава велики број људи, чињеница је да је ово друштвено одговорна компанија. Томе могу и сама да посвједочим након много година на различитим позицијама, заиста смо увијек имали сви ослонац када је у питању подршка и спорту и култури и људима који су били у потреби. Поносна сам што сам заједно са вама на овом мјесту и захваљујем се игуману и нашим домаћинима који су омогућили да се оствари једна посебна веза између ове компаније и овог манастира. Захваљујем се директорки Триван за све оно што је урадила од доласка на мјесто генералног директора компаније Мтел. Успоставила је добре контакте са свима, са институцијама, обичним људима, са грађанима, што представља добробит и за компанију, али и за нашу цијелу Републику Српску - рекла је предсједница Цвијановић.

Игуман овог манастира Платон захвалио је директорки Мтела Јелени Триван што је окупила драге госте на једном мјесту и што су изабрали баш манастир Ступље за обиљежавање овог свечаног дана. Захвалио је предсједници Републике Српске на доласку и посјети манастиру Ступље, чиме је указала част домаћинима, манастиру, али и свим присутним гостима. Он је госте упознао са историјом манастира, манастирском библиотеком, као и светињама које се чувају у овом манастиру - честица Часног крста на којем је био разапет Исус Христос, те више од 500 честица светих моштију.

Након литургије и освештања славског колача, уприличен је и славски ручак у манастирском комплексу. Компанија Мтел даровала је овај манастир донацијом за изградњу манастирског оградног зида.   

Овај дан, како су навели из компаније Мтел, треба да подсјети све на дух заједништва, атмосферу пријатељства, уважавања и традиционалног наслеђа.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу
Активирајте м:тел услугу и узмите 5 ГБ мобилног интернета Активирајте м:тел услугу и узмите 5 ГБ мобилног интернета
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 37m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    23h 29m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 20m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 12m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    21h 5m
    0