М:тел поново увећао добит

01.11.2023. 15:18
0
ИЗВОР: katera.news

Резултати Мтела за девет мјесеци 2023. године показују да компанија наставља да биљежи пословне успјехе и увећава добит.

Мтел а.д. трећи квартал пословне 2023. године завршава са оствареном нето добити од 69,3 милиона конвертибилних марака, што је 15,31% бољи резултат у односу на резултат остварен у истом периоду претходне године, односно компанија биљежи раст нето добити од 9,2 милиона конвертибилних марака у односу на септембар 2022. године. ЕБИТДА компаније је увећана за 14,4 милиона конвертибилних марака у односу на исти период прошле године.

Бољи нето резултат настао је усљед раста укупних прихода за готово 12,6 милиона конвертибилних марака, што је за 3,64% више у односу на приходе остварене у истом периоду претходне године, док укупни расходи биљеже незнатан раст од око 0,85%.

И поред комплексних економских околности и тржишних кретања, компанија остаје посвећена даљој модернизацији, а озбиљан инвестициони циклус се наставља инвестирањем у инфраструктуру како би се побољшале постојеће и креирале нове услуге.

Коментари 0
Повезане вијести
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а
М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    19h 10m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    20h 21m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    21h 47m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    21h 52m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    21h 20m
    0