M:tel ponovo uvećao dobit

01.11.2023. 15:18
0
IZVOR: katera.news

Rezultati Mtela za devet mjeseci 2023. godine pokazuju da kompanija nastavlja da bilježi poslovne uspjehe i uvećava dobit.

Mtel a.d. treći kvartal poslovne 2023. godine završava sa ostvarenom neto dobiti od 69,3 miliona konvertibilnih maraka, što je 15,31% bolji rezultat u odnosu na rezultat ostvaren u istom periodu prethodne godine, odnosno kompanija bilježi rast neto dobiti od 9,2 miliona konvertibilnih maraka u odnosu na septembar 2022. godine. EBITDA kompanije je uvećana za 14,4 miliona konvertibilnih maraka u odnosu na isti period prošle godine.

Bolji neto rezultat nastao je usljed rasta ukupnih prihoda za gotovo 12,6 miliona konvertibilnih maraka, što je za 3,64% više u odnosu na prihode ostvarene u istom periodu prethodne godine, dok ukupni rashodi bilježe neznatan rast od oko 0,85%.

I pored kompleksnih ekonomskih okolnosti i tržišnih kretanja, kompanija ostaje posvećena daljoj modernizaciji, a ozbiljan investicioni ciklus se nastavlja investiranjem u infrastrukturu kako bi se poboljšale postojeće i kreirale nove usluge.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ponuda kakvu ste dugo čekali – iPhone uređaji po sniženim cijenama u m:tel-u Ponuda kakvu ste dugo čekali – iPhone uređaji po sniženim cijenama u m:tel-u
Vrhunski Galaxy preklopni telefoni sa pametnim satom na poklon Vrhunski Galaxy preklopni telefoni sa pametnim satom na poklon
„Vip betting“ kladionica u Istočnom Sarajevu zapošljava „Vip betting“ kladionica u Istočnom Sarajevu zapošljava
Najčitanije
 • Preminuo Sreten Sreto Petronić
  2h 58m
  0
 • "Kraljica džeparoša" ponovo u akciji
  9h 44m
  3
 • Priča o čiča Sretu Petroniću iz Pala i njegovoj Heleni
  3h 1m
  0
 • Zemljotres jačine 2,8 stepena na području Sarajeva
  8h 43m
  0
 • Upozorenje: Snažan ciklon ide prema regionu, očekuje se jako nevrijeme
  4h 10m
  0