"М:тел" постаје најважнија телекомуникациона компанија у БиХ

25.02.2022. 12:09
1
ИЗВОР: Срна

Берзанско тржиште у посљедње вријеме показује да "М:тел", једна од најважнијих српских компанија у БиХ, престиже конкуренцију и постаје највреднији телекомуникациони оператер у земљи, саопштено је из ове компаније.

У саопштењу се истиче да је цијена "М:телових" акција порасла за више од 60 одсто у односу на почетак 2021. године, а тржишна капитализација за око 300 милиона КМ и сада износи 786 милиона КМ.

Ови резултати показују да је "М:тел" надмашио "БХ телеком", који је годинама имао примат када је ријеч о тржишној капитализацији.

У саопштењу се наводи да је тржиште одреаговало на долазак новог менаџмента, те да од тада цијене "М:телових" акција биљеже убрзан и континуирани раст, што је директни показатељ позитивних промјена које су се у компанији десиле и репутације новог менаџмента.

Генерални директор "М:тела" Јелена Триван сматра да јавност није препознала величину ове вијести, односно колики значај она има за српску привреду и Републику Српску.

- Зашто је то тако? Зато што `БХ телеком` примарно послује на дијелу тржишта са мање-више два пута већим бројем становника. Упркос томе, `М:тел` је за само шест мјесеци успио да порасте и да постане вриједносно већи на берзи од самог `БХ телекома`, да повећа вриједност својих акција за 300 милиона или за 60,6 одсто - рекла је Триванова.

Она је навела да те информације говоре колико је ова компанија успјешна, али и потентна, те колико компаније из Републике Српске без устручавања могу вјеровати да могу бити доминантне на укупном тржишту, а не само на тржишту Српске.

- Овај резултат произилази из наших улагања, наших аквизиција, улагања у садржај, као и у иновативне технологије и ми смо дефинитивно као `Телеком Србија` група и `Телеком Српске` апсолутно доминантни телекомуникациони оператер у овом региону - истакла је Триванова.

У саопштењу се наводи да су "М:телове" акције у овом тренутку најликвидније на Бањалучкој берзи, те да то довољно говори о једном дугачијем приступу у руковођењу највећом српском инвестицијом у БиХ.

Триванова је напоменула да је заинтерресованост инвеститора очигледно повећана, што је резултат позитивних промјена у пословању и функционисању цјелокупне заједнице.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mirce 25.02.2022. 15:51
    Znaci mozemo ocekivati "napokon" bolju ponudu.
Повезане вијести
Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO) Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
Раст м:тел-а у првом кварталу 2024: Добит већа за 2,5 милиона КМ Раст м:тел-а у првом кварталу 2024: Добит већа за 2,5 милиона КМ
Превозници у сталној битки за возаче Превозници у сталној битки за возаче
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    20h 52m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    17h 24m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    20h 8m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    15h 46m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    18h 48m
    0