"M:tel" postaje najvažnija telekomunikaciona kompanija u BiH

25.02.2022. 12:09
1
IZVOR: Srna

Berzansko tržište u posljednje vrijeme pokazuje da "M:tel", jedna od najvažnijih srpskih kompanija u BiH, prestiže konkurenciju i postaje najvredniji telekomunikacioni operater u zemlji, saopšteno je iz ove kompanije.

U saopštenju se ističe da je cijena "M:telovih" akcija porasla za više od 60 odsto u odnosu na početak 2021. godine, a tržišna kapitalizacija za oko 300 miliona KM i sada iznosi 786 miliona KM.

Ovi rezultati pokazuju da je "M:tel" nadmašio "BH telekom", koji je godinama imao primat kada je riječ o tržišnoj kapitalizaciji.

U saopštenju se navodi da je tržište odreagovalo na dolazak novog menadžmenta, te da od tada cijene "M:telovih" akcija bilježe ubrzan i kontinuirani rast, što je direktni pokazatelj pozitivnih promjena koje su se u kompaniji desile i reputacije novog menadžmenta.

Generalni direktor "M:tela" Jelena Trivan smatra da javnost nije prepoznala veličinu ove vijesti, odnosno koliki značaj ona ima za srpsku privredu i Republiku Srpsku.

- Zašto je to tako? Zato što `BH telekom` primarno posluje na dijelu tržišta sa manje-više dva puta većim brojem stanovnika. Uprkos tome, `M:tel` je za samo šest mjeseci uspio da poraste i da postane vrijednosno veći na berzi od samog `BH telekoma`, da poveća vrijednost svojih akcija za 300 miliona ili za 60,6 odsto - rekla je Trivanova.

Ona je navela da te informacije govore koliko je ova kompanija uspješna, ali i potentna, te koliko kompanije iz Republike Srpske bez ustručavanja mogu vjerovati da mogu biti dominantne na ukupnom tržištu, a ne samo na tržištu Srpske.

- Ovaj rezultat proizilazi iz naših ulaganja, naših akvizicija, ulaganja u sadržaj, kao i u inovativne tehnologije i mi smo definitivno kao `Telekom Srbija` grupa i `Telekom Srpske` apsolutno dominantni telekomunikacioni operater u ovom regionu - istakla je Trivanova.

U saopštenju se navodi da su "M:telove" akcije u ovom trenutku najlikvidnije na Banjalučkoj berzi, te da to dovoljno govori o jednom dugačijem pristupu u rukovođenju najvećom srpskom investicijom u BiH.

Trivanova je napomenula da je zainterresovanost investitora očigledno povećana, što je rezultat pozitivnih promjena u poslovanju i funkcionisanju cjelokupne zajednice.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Mirce 25.02.2022. 15:51
    Znaci mozemo ocekivati "napokon" bolju ponudu.
Povezane vijesti
Danas je Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj Danas je Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva - Digitalne inovacije za od...
Raste broj prijavljenih slučajeva nasilja na internetu Raste broj prijavljenih slučajeva nasilja na internetu
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    12h 7m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    22h 25m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    22h 31m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    10h 40m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    22h 29m
    0