М:тел такмичење: Од идеје до апликације

20.10.2022. 14:53
0
ИЗВОР: katera.news

Када сте у тиму програмера у који вјерујете и имате добру идеју за апликацију, управо сте кренули на пут на којем ћете уз мало упорности проширити своја знања, стећи искуство у развоју од почетка до краја и доживјети диван осјећај успјеха.

Пут од идеје до апликације пун је изазова и одлука које требате донијети па је добро знати која вас питања очекују прије самог почетка израде апликације, како одредити метод рада, која је улога ментора и како сав процес држати под контролом.

Одговоре на ова питања даће Андреј Томић, senior software developer у helu.io, аустријској компанији са сједиштем у Бечу и оснивач властитог стартапа Atomic Solutions у Бањалуци. Велико искуство је стекао радећи на развоју софтвера у иностраним компанијама а протеклих пет година се професионално бави израдом апликација за мобилне уређаје.

Андреј Томић ће говорити о најчешћим замкама при изради апликација те како изгледа израда апликација кроз итеративне процесе уз неколико „case study“ примјера. Такође, упознаће полазнике са основним појмовима у програмирању мобилних апликација као што су MVP - Minimum Viable Product, USP – Unique Selling Point, Scrum и многим другим.

Бесплатно онлине предавање „Од идеје до апликације“ одржаће се у оквиру м:тел Апп такмичења за средњошколце из БиХ и првенствено је намијењено професорима информатике средњих школа из БиХ и осталима који су заинтересовани да буду ментори својим ученицима.

Предавање ће се одржати у четвртак 27. октобра са почетком у 18.30 часова а присуствовати можете путем MS Teams платформе.

Региструјте се путем онлајн форме доступне на www.mtel.ba најкасније до 27. октобра до 16.00 часова како бисте добили линк на којем ћете пратити предавање.

Стварање апликација је један од начина како овај свијет учинити бољим, љепшим и лакшим за живот.

Не пропустите занимљиво предавање Андреја Томића.

Андреј Томић има тридесет година, по професији је психолог, са дипломом Coastal Georgija колеџа у САД. Такође је и бивши је кошаркаш са искуством професионалног играња у Шпанији, Америци, БиХ и Израелу.

По завршетку студија заинтересовао се за програмирање и развој софтвера а протеклих пет година успјешно ради на развоју апликација за мобилне уређаје. Тренутно је senior software developer i delivery coordinator у helu.io, аустријској компанији са сједиштем у Бечу а покренуо је и властити стартап Atomic Solutions у Бањалуци.

Богато искуство у разним областима омогућило му је додатне вјештине у вођењу пројеката, координисању послова и бољем разумијевању корисничких потреба.

Андреј Томић припада новој генерацији програмера који имају другачију визију о томе какав производ желе да створе. Atomic Solutions је покренуо са идејом креирања иновативних апликација које ће се користити управо на домаћем тржишту. За разлику од софтвера који се развија на простору БиХ а који је најчешће намијењен иностраном тржишту, Андрејева визија је да развија рјешења од којих ће користи имати наши људи, да ствара апликације које ће им уштедјети вријеме и олакшавати послове и тиме генерално помоћи дигиталном развоју наше земље.

Андреј Томић је у УН кампањи #30ДанаМладих проглашен за једног од младих шампиона. Отац је једне дивне Емили.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Пренеси број у м:тел и узми 100 ГБ бонуса! Пренеси број у м:тел и узми 100 ГБ бонуса!
М:тел на сајму привреде: „Кључан смо партнер у регионалном повезивању земаља Западног Балкана“ М:тел на сајму привреде: „Кључан смо партнер у регионалном повезивању земаља Западног Балк...
Престижно признање Тривановој за промоцију Бањалуке и Републике Српске Престижно признање Тривановој за промоцију Бањалуке и Републике Српске
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 59m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    19h 13m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    17h 3m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    9h 28m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    20h 18m
    0