М:тел-у и ове године захвалница од Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске

26.10.2023. 15:34
0
ИЗВОР: katera.news

Традиционална дводневна Међународна конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“, почела је данас у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци.

У организацији Министарства саобраћаја и веза Републике Српске и Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, и ове године одржава се међународна конференција посвећена безбједности саобраћаја у локалној заједници.

У оквиру протоколарног дијела првог дана XII међународне конференције додијељене су плакете и признања заслужним појединцима и компанијама. Компанији м:тел додијељена је „Захвалница за пружену подршку у реализацији превентивних активности у области безбједности саобраћаја“, као друштвено одговорној компанији која, између осталог, већ девет година заредом реализује кампању за подизање свијести возача о опасностима коришћења мобилног телефона током вожње.

Током конференције, одржане су и панел дискусије, као и презентовани научни и стручни радови, те примјери добре праксе земаља региона.

Као добар примјер сарадње институција и привредних субјеката, компанија м:тел је имала прилику да представи друштвено одговорне активности које спроводи годинама уназад у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза РС, Агенцијом за безбједност саобраћаја РС, као и Ауто-мото савезом РС, у оквиру превентивних активности у области безбједности саобраћаја.

Презентацију је одржала Сандра Станић, главни сарадник за друштвену одговорност компаније м:тел, која је том приликом истакла да кампања има за циљ да освијести и подсјети возаче на реалне опасности које може изазвати употреба мобилних телефона током вожње.  

- Важна порука коју желимо да пошаљемо јесте да ништа није важније од живота! Ниједан позив нити порука нису толико хитни да бисмо ризиковали свој, али и животе других - нагласила је Станићева.   

Конференцији која је посвећена унапређењу безбједности на путевима у Републици Спској и ове године присуствују бројни стручњаци безбједности саобраћаја из Европске уније, региона и Републике Српске, као и представници републичких институција и организација.

Коментари 0
Повезане вијести
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а
М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    18h 8m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    18h 22m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    18h 14m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    20h 39m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    9h 3m
    0