М:тел уручио стипендије 11. генерацији студената

26.02.2021. 14:56
0
ИЗВОР: Катера

Једанаесту годину заредом, 26. фебруара у Бањалуци, компанија м:тел додијелила је стипендије истакнутим студентима електротехничких факултета у БиХ.

Нова генерација студената и ове године добила је прилику да понесе титулу м:стипендисте. А, шта то заправо значи, најбоље говоре подаци да је кроз овај програм прошло више од 200 студената током десет претходних година, те да су многи од њих сада дио компаније м:тел као запослени стручњаци из области коју су изучавали током студија, наводи се у саопштењу ове компаније.

На конкурс за избор м:стипендиста 11. генерације, који је објављен у новембру мјесецу претходне године, пријавило се 29 студената факултета електротехнике из Бањалуке, Источног Сарајева и Тузле. Одабраних 15 студената примаће стипендију од 300 КМ до краја првог циклуса студија, а стекли су и право на обављање стручне праксе у трајању од мјесец дана у компанији м:тел.

Стипендије су, уз поштовање епидемиолошких мјера, студентима додијељене 26. фебруара 2021. године у пословној згради м:тел-а, а то је уједно била и прилика да се они укратко упознају са компанијом, програмом стручне праксе, али и свим повољностима које имају као м:стипендиста.

- Нарочито нам је задовољство и ове, као и сваке претходне године, додијелити стипендије, угостити и пожелити добродошлицу нашим новим стипендистима. Овај програм није само финансијска подршка најбољим студентима у БиХ, него је много више од тога. То је начин да се ови млади људи награде за своја досадашња постигнућа, те да им се пружи подршка на путу ка још бољим резултатима у будућности. Потврда тога је и сјајан програм м:тел стручне праксе на коју сви стипендисти имају право, а у трајању до чак мјесец дана уз пуну подршку стручног ментора. Треба напоменути да све трошкове смјештаја у Бањалуци током трајања праксе сноси компанија, те да студенти имају право да сами, према својим интересовањима бирају организациону цјелину, односно област стручне праксе - наглашава Милица Кондић, портпарол компаније м:тел. 

Као лидер у области телекомуникација у БиХ, те компанија која у стопу прати свјетске најмодерније захтјеве у овој области, м:тел својим стипендистима нуди приступ најсавременијим технологијама, како би им убрзала и олакшала пут од теорије до практичне примјене усвојених знања. 

Коментари 0
Повезане вијести
Apollon је стигао у м:тел
Прољетна акција у м:телу: Уштедите и до 500 КМ на куповину телефона
М:тел: Уживајте у комуникацији без ограничења
Најчитаније
 • Медвјед напао чобанина, изгризао га и поломио му руке
  19.04.2021
  1
 • Ухапшен мушкарац из Пала због пуцњаве у затвореном простору
  20.04.2021
  0
 • Рогатичанин тешко повријеђен у саобраћајној незгоди
  19.04.2021
  0
 • Пљачка пумпе у Источном Новом Сарајеву
  19.04.2021
  3
 • Влада смијенила десет директора у "Шумама Српске"
  19.04.2021
  3