М:тел вас позива да се заједно едукујемо о безбједности наше дјеце на интернету!

12.04.2024. 15:00
0
ИЗВОР: katera.news

„Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на интернету“ кампања је која скреће пажњу на важност безбједности наше дјеце и младих у онлајн свијету, а коју реализује компанија м:тел заједно са Уницефом у БиХ, те Плавим телефоном.

Ову годину компанија м:тел, у оквиру свог друштвено одговорног пословања, посветила је активностима на подизању свијести о важности едукације о безбједности дјеце и младих у онлине простору. Ова важна тема треба да буде приоритет како родитељима, тако и наставном кадру, те цјелокупној друштвеној заједници. Тим више, јер живимо у свијету модерних технологија које, колико год да отварају безбројне могућности за напредовање, учење и комуникацију, толико могу бити и мјесто које носи опасности и ризике за најмлађе, за њихово ментално здравље и добробит.

Стога је м:тел, као технолошка компанија која је водећи пружалац услуга интернета на простору БиХ, своје ресурсе у едукативном смислу, али и у софтверском, понудила заједници као начине заштите у виртуелном простору. Поред Сигурног нета, платформе за заштиту од непримјерених садржаја за школе, као и услуге Сигурни нет за своје кориснике, у оквиру пројекта под слоганом „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на интернету“, м:тел је започео велику акцију активности на едукацији и разговорима о овој важној теми.

Поред активности на едукацији заједнице путем медијских канала комуникације, овај пројекат подразумијева и организовање сусрета са угледним стручњацима из области заштите дјечијих права, технологија, као и институција и установа које се баве питањима из ове области. Током априла и маја ове године, широм БиХ биће реализоване и панел-дискусије с темама које се тичу насиља у дигиталном окружењу, начину заштите, услуга и програма за превенцију насиља и негативних посљедица насиља у онлине свијету, дјеце и интернета генерално, те правила коришћења интернета у смислу дигиталне писмености.

Будући да су ово теме које треба да буду од интереса за све чланове друштва, као и да су едукација и знање најважнији фактори заштите, компанија м:тел позива да се овом пројекту прикључимо колективно, као заједница.

Прва панел дискусија заказана је за 17. април у Сарајеву, а за њом слиједе и други градови у БиХ - Мостар, Требиње, Добој, Бијељина, Тузла… Информације о овом пројекту пронађите на званичној страници комапније м:тел, као и на блог компаније mtelblog.ba.

Коментари 0
Повезане вијести
Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције
"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел "Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    14h 1m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    13h 43m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    14h 37m
    7
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    11h 32m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    10h 34m
    0