М:тел вас позива да се заједно едукујемо о безбједности наше дјеце на интернету!

12.04.2024. 15:00
0
ИЗВОР: katera.news

„Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на интернету“ кампања је која скреће пажњу на важност безбједности наше дјеце и младих у онлајн свијету, а коју реализује компанија м:тел заједно са Уницефом у БиХ, те Плавим телефоном.

Ову годину компанија м:тел, у оквиру свог друштвено одговорног пословања, посветила је активностима на подизању свијести о важности едукације о безбједности дјеце и младих у онлине простору. Ова важна тема треба да буде приоритет како родитељима, тако и наставном кадру, те цјелокупној друштвеној заједници. Тим више, јер живимо у свијету модерних технологија које, колико год да отварају безбројне могућности за напредовање, учење и комуникацију, толико могу бити и мјесто које носи опасности и ризике за најмлађе, за њихово ментално здравље и добробит.

Стога је м:тел, као технолошка компанија која је водећи пружалац услуга интернета на простору БиХ, своје ресурсе у едукативном смислу, али и у софтверском, понудила заједници као начине заштите у виртуелном простору. Поред Сигурног нета, платформе за заштиту од непримјерених садржаја за школе, као и услуге Сигурни нет за своје кориснике, у оквиру пројекта под слоганом „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на интернету“, м:тел је започео велику акцију активности на едукацији и разговорима о овој важној теми.

Поред активности на едукацији заједнице путем медијских канала комуникације, овај пројекат подразумијева и организовање сусрета са угледним стручњацима из области заштите дјечијих права, технологија, као и институција и установа које се баве питањима из ове области. Током априла и маја ове године, широм БиХ биће реализоване и панел-дискусије с темама које се тичу насиља у дигиталном окружењу, начину заштите, услуга и програма за превенцију насиља и негативних посљедица насиља у онлине свијету, дјеце и интернета генерално, те правила коришћења интернета у смислу дигиталне писмености.

Будући да су ово теме које треба да буду од интереса за све чланове друштва, као и да су едукација и знање најважнији фактори заштите, компанија м:тел позива да се овом пројекту прикључимо колективно, као заједница.

Прва панел дискусија заказана је за 17. април у Сарајеву, а за њом слиједе и други градови у БиХ - Мостар, Требиње, Добој, Бијељина, Тузла… Информације о овом пројекту пронађите на званичној страници комапније м:тел, као и на блог компаније mtelblog.ba.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас је Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва - Дигиталне иновације за одрживи развој Данас је Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва - Дигиталне иновације за од...
Превенција је кључ безбједности дјеце у онлајн простору Превенција је кључ безбједности дјеце у онлајн простору
Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана
Најчитаније
 • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
  15h 53m
  0
 • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
  16h 0m
  3
 • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
  12h 42m
  0
 • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
  7h 20m
  0
 • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
  7h 52m
  0